Bestewind 50 er nominert til Årets Båt 2012
Bestevear Ii blir utstilt på Boot i Dusseldorf.

En skikkelig turseiler

Båtdesigner Gerard Dykstra fikk K&M Yachtbuilders til å bygge sin drømmebåt. Resultatet ble Bestevaer 53T. Den kan du se i Dusseldorf.

Publisert Sist oppdatert

Dysktra Naval Architects er et av Nederlands mest annerkjente designkontor. Dysktra har tegnet mange flotte superyachter. I 2003 fikk designeren bygget sin drømmebåt på 53-fot. Båten skulle være robust, være praktisk, og ha tradisjonelle linjer. Videre skulle båten kunne betjenes av et begrenset mannskap. Båten skulle kreve et minimum av vedlikehold og skulle være egnet for å bli seilt i et kaldt klima. Videre skulle båten være velseilende og gå godt i grov sjø. Resultatet ble Bestevear 53T.

Under Båter i Sjøen 2011 var en Bestevear 56 utstilt. Les: 56 fot uten bad og lugar

Nominert til Årets Båt

Etter at Bestevear 53T er blitt bygget i 2003 har K&M Yachtbuilders bygget en mengde seilbåter basert på Dysktras ideer. Alle med rett baug og doghouse og i aluminium. Verftet har også utviklet en enklere modell på 50 fot basert på Bestevear 53T. Denne heter Bestewind 50 og har et glassfiber skrog. Denne båten er nominert til Årets Båt i klassen for luksuriøse seilbåter. To Bestewind 50 er på vei til Norge.

Les mer om Bestewind 50 her.