Pogo 12.50
Pogo 30 erstatter Pogo 8.50

Pogo 30 til høsten

Lettplanene og rask. 30-foteren vil gi mye seilglede for pengene.

Publisert Sist oppdatert

Pogo-verftet er i støtet. De har nå to nye modeller på vei. En på 50 fot og en smart 30-foter. 30 foteren vil erstatte Pogo 850 som har vært en svært suksessfull modell. Nyheten vil ha en mye høyere stabilitet, og kan derfor bære mer seil på grunn av økt bredde samt knekkspant i skroget.

For havseilas

Pogo30 vil havne i CE kategori A, noe som tilsier at båten er egnet for havseilas. Båten vil komme standard med en vippekjøl som gjør at seilingsdybden kan reduseres. Det gjør at man kommer inn på grunt farvann. Pogo30 har et 9,14 meter langt skrog.

Nominert storebror

Pogo 12.50, Pogo30s storesøster er nominert til Årets Båt. Seilas testet båten i november utenfor Barcelona. Verftet markedsfører båten som en turseiler du kan plane av gårde med i 15 knop. Vi var bare to mann om bord, og hadde loggen oppe i 17 knop uten dramatikk eller anstrengelser.

Enkel innredning

Noen innredningstegninger er ikke enda publisert, men innredningen blir beskrevet lys og komfortabel. Det skal også være usedvanlig mye volum for å være en 30-foter. Båten vil få et vindu i overbyggets forkant, noe som gjør at man ser fremover fra salongen.

Ingen pris enda

Pogo bruker mye arbeid på der det ikke syns, så prislappen kan virke litt høy etter første øyekast. Charly Fernbach fra Pogo fortalte til Seilas at de har laget en egen model av Pogo 10.50 for å bevies at båtene har en konkuransedyktig pris. Denne modellen har fast kjøl og aluminiumsmast, og koster det same som First 35. Karbonmast og vippekjøl er utstyr som gir en høy pris. Vi vil derfor anta at Pogo 30 vil koster omtrent det en First 30 vil koste med karbonmast.

Pogo 50 vil seile til sommeren, mens de første Pogo 30 vil kunne bli levert til kunder mor slutten av året.

Usinage Maquette Pogo 30 from Pogo Structures on Vimeo.