Det tyrkiske verftet Dream Ship Yachts tar opp konkurransen med verdens ledende superyacht-byggere med en helt ny 200 m lang byggehall og en logo som overgår alt vi tidligere har sett av snobbete symboler.
Drømmebåt på 141-meter under bygging i Tyrkia
Slik tenker konstruktørene 141-meteren vil ta seg ut på bidevind med full duk på alle de fire mastene.

Drømmebåt på 141-meter under bygging i Tyrkia

Lenge var 100 fot øvre grense for de store seilyachtene. De siste årene måler man i meter og i dag er ikke en gang 100 meter stort nok. I Tyrkia bygges nå en firemastet skonnert på 141 meter!

Publisert Sist oppdatert

«Dream Symphony» er navnet på en superyacht som trolig blir verdens største seilbåt. Målt i tradisjonelle (engelske) fot er båten 463 fot lang! Det blir 141 meter og tilsvarer altså lengden av 14 ti meter lange båter etter hverandre. Båten er rigget med fire like høye master og seilarealet er oppdelt i ni seil: – fire storseil på bom, to fokker og tre stagseil.

Bak konstruksjonen står det kjente Dykstra and Partners Naval Architects og Ken Freivokh Design. Kjempeyachten skal bygges av Dream Ship Victory som ledes av Valery Stephanenko. Selskapet har bygget en helt ny 200 m lang hall i Tyrkia. Hallen er dimensjonert for fartøyer opp til 160 meter og er utstyrt med flere kraner, klimakontroll og alt moderne utstyr som kreves for å konkurrere i det kresne superyachtmarkedet. Det nye verftet er allerede blitt et av verdens største superyachtverft. Ved síden av 141-meteren er nemlig også tre andre velvoksne seilyachter under bygging på verftet: S/Y «Princess Maria» på 55 m, «Imagination» på 43 m og «Mikhail S Vorontsov» på 63 m. Sistnevnte ligger nå ved et nederlandsk verft for montering av utstyr.

Som vanlig ved bygging av kostbare superyachter er hverken konstruktørene eller verftet villig til å si hvem byggherren bak 141-meteren er. Ryktene vil ha det til at det er en rik russer. At det må være en av person som rangerer høyt på Fortunes liste over verdens rikeste er det neppe tvil om. For «Dream Symphony» må være en av de dyreste seilbåtene som hittil er bygget i verden.

Du finner mer informasjon om drømmesymfonien her