Stor ny 33-foter fra Dufour
Stor ny 33-foter fra Dufour
Stor ny 33-foter fra Dufour
Stor ny 33-foter fra Dufour

Stor ny 33-foter fra Dufour

Det franske verftet lanserer ny modell som kan bli svært interessant sett fra norske øyne. Båten kommer til Båter i Sjøen.

Publisert Sist oppdatert

Dufour fikk svært mange lovord da de lanserte 405-modellen, den første i en helt ny serie. Siden den gang har de har verftet fulgt opp med en 37-foter som hadde verdenspremiere under Båter i Sjøen i fjor og en 44-foter som ble lansert i vinter.

Billigste båt med doble ratt

– Dufour Yachts setter igjen en ny standard for båter med 2 ratt, sist de gjorde det var når de lanserte den populære Dufour 385. Nå setter de en helt ny standard med Dufour 335, som leveres med 2 ratt! Prisen på standard båt levert verft er kun 799 000,- for en båt med 2 ratt. Båten er bra utstyrt som standard båt, skriver Petter Antonsen til Seilas. Han mener også at dette er den minste båten med to ratt, men det finnes alt en 33-foter fra Tyrkia med Italiensk design med doble ratt.

Les mer om Azuree 33 her.

Lettere å håndtere

Båten er uten akterstag. Den har også fått overvantet ut til bordet, slik de fleste turseilere har i dag. Det gir riggen høyere stivhet, noe som gjør at man kan redusere godset på masten. Dette igjen gir en stivere og billigere båt. Men Dufor har latt undervantet bli inn ved hytta. Det gjør at man enkelt kan passere vantene når man skal frem på dekk. Dette gjør også at fokka kan skjøtes mellom vantene, noe som gjør at den kan bli litt større. Dufour 335 vil ha et forseil på 128 prosent.

Fokkeskjøtet styres fra rormannen, og storseilskjøtet er festet i cockpiten. Med doble ratt får man en cockpit slik som på større båter. Båten får et stort cockpitbord, og badeplattform på hekken.

Bra størrelse

Skroget har mye volum, og med to lugarer får man en velproporsjonert turseiler. Dufour 33 får en konvensjonell planløsning. Med l-bysse og badet bak. Selv kartbordet er på plass. Salongen er bred. Verftet har plassert salongbenkene langt ute til borde, noe som gir mye luft, men mindre stueplass. Som sine søsken får Dufour 335 en liten vinkjeller under dørken.

Noen data

LOA 10, 3 m

Skroglengde 9,9 m

Bredde

Dybde 1,9 m

Vekt 5,5 tonn

Storseil 29 kvm

Fokk 25 kvm