Thea er en danskeiet Johan Anker konstruksjon.
Johan Anker var en ledende båtkonstruktør før krigen og har også tegnet Draken.
Vema får en søsterbåt i Danmark som er bygget etter fire år nyere tegninger.

Ny 12 meter bygges etter norske tegninger

Anker Jensen siste design ble aldri bygget på grunn av krigen inntil nå.

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: Med en 12 meter til i Skandinavia blir feltet enda tettere i Færdern.

Interessen for klassiske båter og 12 metere er voksende i Nord Europa. Her i Norge har vi tre stoltheter i god stand, Vema, Erna Signe og Magda. Både 12mR Erna Signe og 12mR Magda VIII er konstruert av skotten William Fife III, mens Vema er tegnet av Johan Anker. Vema er den nyeste av dem, bygget i 1933.

Tegninger fra 1939

Båten som nå bygges hos Robbe & Berking Classics i Tyskland er tegnet rett før krigen som satte stopper for byggeplanen. Båten er også den siste 12 meteren som den kjente konstruktøren tegnet før han døde i 1940.

Til Danmark

I Danmark er det et 12 meter miljø med to båter Thea, som deltok i årets Færder, og Vanity. Thea er også konstruert av Johan Anker, og ble bygget hos Anker og Jensen i Vollen i 1918. Dette var en av de første båtene med Bermuda-rigg.

Miljøet i Danmark blir nå forsterket med en nybygget 12 meter. Verftseier Oliver Berking forteller at de bare så vidt har begynt byggingen, men starter for fullt om noen få uker. 12 meteren skal være ferdig i 2013. Det betyr at miljøet for klassiske båter blir styrket i Skandinavia.

Magda for fulle seil under årets Færderseilas.