Helly Hansen kler opp kinesisk lag

Helly Hansen kler opp kinesisk lag

Norske Helly Hansen blir eksklusiv leverandør av klær og utstyr til det kinesiske seillaget Team Sanya i årets Volvo Ocean Race.

Publisert Sist oppdatert

Her er pressemeldingen fra Helly Hansen:

Dette er 10. gang Helly Hansen er med som utstyrsleverandør i Volvo Ocean Race, kjent som verdens hardeste regatta. Konkurransen strekker seg over ni måneder og vil sette seilerne og deres båter, klær og utstyr på ekstreme prøvelser under noen av verdens mest brutale værforhold.

 - Vi synes det er veldig spennende å samarbeide med Team Sanya, det første kinesiske laget som deltar i Volvo Ocean Race. Vårt mål er å gi dem den tryggheten de trenger for å legge ut på denne regattaen, ved å utstyre dem med det beste tekniske utstyret tilgjengelig, sier Erik Burbank, markedsdirektør i Helly Hansen.

Ni måneder på sjøen

I løpet av de ni månedene med Volvo Ocean Race - som starter i Alicante, Spania i oktober 2011 og avsluttes i Galway, Irland, i begynnelsen av juli 2012 - vil lagene seile over 39 000 nautiske mil i verdens mest utfordrende farvann. Turen går via Cape Town, Abu Dhabi, Sanya, Auckland, rundt Kapp Horn til Itajai, Miami, Lisboa, og Lorient.

Under seilasen vil mannskapet bli utsatt for alle slags ekstreme værforhold, med temperaturer varierende fra -5 til 40 grader Celsius. De vil oppleve alt fra å være iskalde, kokende varme og dryppende våte. Kravene til høy ytelse og funksjonelle, tekniske klær er store.

- Volvo Ocean Race er et arrangement i særklasse, en ekstrem konkurranse med mye eventyr og drama. Regattaen er helt i tråd med Helly Hansens verdier, og vi er sikre på at våre produkter vil gi Team Sanya et konkurransefortrinn i regattaen, sier Burbank.