Seilas tester løsninger fra Telenor, Netcom og Ice.net på iPhone, iPad og PC.
Åge Finckenhagen opplevde snøstorm og orkan på turen. God værmelding er viktig når man seiler om vinteren.
Åge Finckenhagen under turen fra Bodø til Gøteborg.

På kryss og tvers med Ice.net

Åge Finckenhagen tar båttransportoppdrag og har alt seilt lengre i 2011 enn hva de fleste Seilaslesere gjør i løpet av ett år. Underveis har han testet mobil bredbånddekningen.

Publisert Sist oppdatert

I februar og mars seilte Åge Finckenhagen fra Bodø til Gøteborg i en Ovni 395 og testet Ice.net for oss under hele turen. Dekningen har vært god, farten lav, men en ekstern antenne skal til for at man får dekningen som er lovet.

Les: På seiltur i sne og orkan

– Dekningen har variert noe, bl.a. Rørvik er helt svart. Jeg måtte kjøpe utvendig båtantenne, etter det er dekningen mye bedre, forteller Finckenhagen. Har routermodem og ikke USB, den er for dårlig. Noe av grunnen til den noe dårlig dekning kan skyldes at båten er av aluminium (Farradays bur?) hastigheten på internett forbindelsen lå mellom 0,02 til 0,2 på nedlasting.

Skagerrak og Kattegat

For å sjekke dekningen på havet testet Finckenhagen dekningen hver time fra Farsund til Gøteborg med ice.net. I løpet av seilasen som tok 22 timer var det kun tre timer han ikke hadde dekning på Ice.net. Det var når båten var midt mellom Norge og Danmark. Fra Skagen til Gøteborg var det dekning hele veien.

ICE.net har hastighetsbegrensning dersom bruken overstiger et visst nivå. Om en slik begrensning, forteler Finckenhagen.

Skuffende langs Danmark

I Danmark annonseres det med dekningsgaranti. Dækning eller pengene tilbage, står det i reklamen. På bildet av pakken for båtkjøpere er det en antenne, men denne koster 200 kroner ekstra, noe som man bør velge.

I april seilte Finckenhagen en splitter ny Hanse 350 fra verftet til Risør. Med seg hadde han sitt Ice.net router, men ikke ekstern antenne.

– ICE.net fra Tyskland til Danmark var relativt skuffende. Ingen kontakt før neste helt tvers av Køben. Ingen kontakt før Skagen og den var høyst ustabil. Benyttet kun routermodemet, forteller han.

Seilas er igang med å teste ulike mobile bredbånd.

Les: Testing av mobilt bredbånd i gang

Her er målingene Finckenhagen gjorde på turen over fra Farsund til Gøteborg

På grunn av høyt forbruk av data, kan farten på internettjenesten ha blitt redusert.