RM 1260 får masten plassert et godt stykke bakover. Det gjør at man kan seile med tre forseil på rull, helt i stil med de store shorthand-båtene.
RM 1200 ble testet under forskjellige forhold under Seilas-testen av 40-fotere.
RM 12 får en lengre hytte som går frem foran masten.Båtens cockpit blir også mer moderne.

Testvinner blir enda bedre

 RM 1200 imponerte alle under vår stortest av 40-fotere. Nå kommer oppfølgeren.

Publisert Sist oppdatert

RM bygger turseilere som skiller seg mye fra hva som ellers finnes på markedet. Når Seilas testet 40-fotere i 2008 imponerte RM 1200 med sine gode seilegenskaper. Båten viste at brede skrog seiler bra. Testbåten hadde også to kjøler, noe som heller ikke så ut som bremset den gjennom vannet. Men båten hadde noen sære sider, blant annet att den kun ble levert med rorkult, noe ikke alle likte.

Inspirert av shorthandbåtene

RM-båtene blir konstruert av Marc Lombard, en mann som har vært ledende designer i det franske shorthandmiljøet. RM-båtene er bygget for turseiling, men henter inspirasjon fra regattabåtene.

Les mer om konstruktøren her

Stadig flere mener at moderne båter er mye tryggere på havet enn tradisjonelle konstruksjoner. Andraz Mihelin holdt foredrag arrangert av Shorthand Sailing Norway. Han hevder at man kan kaste bøkene om hvordan man skal seile i storm.

Les: Brede og lette båter er tryggest

Mange forbedringer

Den nye RM 1260 bygger på ideer fra RM 1200, men det er gjort en rekke forandringer. Båten kommer med to ratt som standard, men kan levers med rorkult som et valg. Båten får en lem på hekk, ikke like stor som Bavaria, men med samme funksjon. Skroget skal være raskere, og båten kan også leveres med en dyp kjøl i stedet for to grunne.

Båten har fått mer volum under dekk. Både salongen og forpiggen har blitt større.

Båten vil først komme på vannet i mars 2012, og veftet planlegger å levere to båter før sommeren 2012. Prisen starter på 191.827 euro uten moms, eller rett under to millioner norske kroner med moms.

- Length of hull: 11.99 m

- Length overall (with bow pulpit): 12,60 m

- Length waterline: 11,68 m

- Width: 4.35 m

- Sail area: 98m2

- Draft: twin-keel: 1.85 m; mono-keel: 2.20 m

Også RM 1260 vil få et teknisk rom bak toalettet. Her kan det også monteres en ekstra sjøkøye.