Elan 350 under Årets Båt test i Barcelona.
Det blåste 18 m/s under den ene testdagen. Her er Dehler 35 nærmest, og Elan 350 i bakgrunnen.
Elan 350 under testen i høst

Elan 350 klar for sommeren

Syv Elan 350, som ble kåret til Årets båt, ligger seilklar i Nærsnes. Til sommeren blir det ni slike båter i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Elan 350 har blitt en salgssuksess for Tor Hove i FjordSail har solgt åtte båter, og syv av dem er blitt rigget og klargjort i disse dager. – Vi måtte lage hull i isen slik at vi kunne sette båtene på vannet, forteller Kjell Inge Heiberg til Seilas. Han har hjulpet til med å få båtene klargjort.

Første båt ble overlevert på lørdag, forteller Hove til Seilas.

Norgespakke

Tor Hove selger båtene med Norgespakke. Det betyr at båene blir levert slik han mener de bør være, og båtene har derfor komfortutsyr som et skikkelig strømanlegg, varmtvann og kjøleboks inkludert i prisen. Også inkludert er performance dekksutstyr og gode seil. Rigging og klargjøring ligger også i prisen.

– Det som mangler er varmeapparat, sprayhood, plotter og vindinstrumenter, forteller Hove, som velger å gå mot bransjen som plukker av mest mulig utstyr, slik at båten blir så billig som mulig.

Ikke like

Elan 350 kan også leveres med en ekstra dyp racingkjøl med blybulb. Foruten Tor Hoves egen båt, har to andre kunder valgt denne løsningen. To båter får også rod-rigg i stedet for dyform som er standard på de norske båtene.

Test i Seilas

Foruten prøveseiling i forbindelse med Årets Båt i Barcelona har Seilas også gjort en sammenligningstest i høst hvor vi seilte Elan 350 mot Firt 35, Dehler 35 og Sun Odussey 36i Performance. Testen kommer i Seilas 4 som kommer i slag i april.

Under testen ville testmannskapet sette hastighetsrekord med Elan 350, men blokken til akterstaget var festet feil, noe som førte til at masten brakk. Les om mastehavariet her.

Test av Elan 350, First 35, Dehler 35 og Sun Odyssey 36i Preformance. Testen kan du lese i Seilas i april.