Måling av hastihet på IT Avisen
Morgensol og bredbånd utenfor Hurum.

Raskere internett om bord

Ice.net tredobler hastigheten, men det krever nytt utstyr.

Publisert Sist oppdatert

Mannge båteiere bruker Ice.net. Deres boks skaper et trådløst nettverk om bord. Dette blir enda mer interessant i disse dager hvor man har smart telefoner og iPad med seg på tur. Ice.nets styrke er at du kan bruke systemet også i Sverige og Danmark uten å betale ekstra. Signalene skal også nå lengre, slik at du skal ha dekning lengre ut på havet.

Fungerer bedre i dag

I sommer fungerte Ice.net dårlig, og mange brukere klaget. Vi var på seiltur i Oslofjorden helgen for to uker siden, og opplevde at systemet leverte varene. Vi brukte Spotify til å høre på musikk, og lastet ned e-post på både PCer og telefoner.

Vi målte 1,31 Mbit/sec på nedlasting og 378,0 Kbit/sec på opplasting med IT Avisens måletjeneste. Den teoretiske maksimale hastigheten skal være 3,1 Mbit/sec på nedlastning og 1,8 Mbit/sec på opplastning.

Vi vil gjerne høre dine erfaringer med mobilt bredbånd om bord. Hvor langt fungerer det ut fra kysten, og hvor raskt er nettet. Bruk kommentarfeltet, eller send oss en mail på tips@seilas.no

Enda raskere (pressemelding fra Ice.net)

Tredobler hastighetene med Rev. B

(Oslo, 17. februar 2011) Ice har igangsatt omfattende testing av Rev. B-teknologien i Norge.
 – Testresultatene gir som planlagt en tredobling av hastighetene. Nye modem vil være tilgjengelig for norske kunder allerede til sommeren, sier daglig leder Eivind Helgaker i Ice Norge.

EV-DO Rev. B er neste generasjon av Rev. A. Fordelene med Rev. A er videreført, samtidig som utnyttelsesgraden av hver carrier styrkes betraktelig:

– Rev. B modemene klarer å utnytte kapasiteten fra hver enkelt sender mye bedre enn dagens utstyr. Hittil har kundene fått en teoretisk hastighet på 3,1 Mbit/s, men med Rev. B klarer vi å levere hastigheter som er opp mot tre ganger så raske, sier Helgaker.

I Sverige startet Ice testingen av Rev. B allerede i forrige uke og resultatene så langt er svært gode. 
– Ice Norge startet testingen denne uken, og også her ser ser vi tre ganger så høye hastigheter i de områdene vi har testet, sier Helgaker.

Løsningen utnytter NMT450 frekvensene, som er kjent for sin lange rekkevidde. 
– Det er den unike dekningsgraden i kombinasjon med høye hastigheter som kjennetegner Ice. Introduksjonen av Rev. B representerer en viktig milepæl for Ice i det norske markedet. Rev. B bidrar til å sikre et fremtidsrettet mobilt bredbåndstilbud med høye hastigheter til kunder i hele Skandinavia. Så snart testingen av de nye modemene er fullført vil vi introdusere dem i sluttbrukermarkedet. USB modem vil vi lansere allerede til sommeren og trådløse wlan-modem noe senere, sier Helgaker.

Ice valgte i fjor Ericsson som samarbeidspartner for å oppgradere og utvide sitt mobile bredbåndsnett. Oppgraderingene innbefatter utskiftning av eksisterende og bygging av flere basestasjoner, samt oppgraderinger til høyere hastigheter med Rev. B. 
Ericsson er ledende systemleverandør av 3G- teknologien CDMA.

Modemene leveres av det koreanske selskapet AnyDATA som er verdensledende leverandør av USB-modem og trådløse rutere basert på CDMA- teknologien. AnyData benytter chipset fra Qualcomm.