Vær med å utvikle Maxi 11

Najad satser på shorthandseiling og vil at du skal være med på å forme båten.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har ikke helt vist hva vi ville gjøre med Maxi. Vi kunne ha solgt merkevaren, eller fortsatt i samme spor, men vi har valgt å utviklet merket videre, forteller Magnus Ridderstad til Seilas i Dusseldorf. Najad har etablert en utviklingsgruppe av meget erfarne seileren blant annet Volvo Ocean Race veteranen Mange  Olsson. Gruppen har kommet frem at shorthandseiling er et segment hvor det har vært få alternativer på markedet, og de båtene som er etablert i dette segmentet mangler komfort. Maxi 11 sakl bli en lett og raskt 37-foter, Magnus Ridderstad. Han kan også vise til gode salgstall for Najad den siste tiden, og interessen i Dusseldorf har vært meget stor.

Ikke ferdig utviklet

Najad vil høre på hva potensielle kjøpere ønsker før båten settes i produksjon. De har derfor utviklet en nettside hvor dere kan legge inn kommentarer og ønsker. Skal båten ha rorkult eller ratt? Spinnakerbom, eller baugspryd. Du kan være med å forme båten her.

Klar til høsten

Ridderstrøm forteller at målet er å få båten ferdig til utstillingene til høsten. Skroget vil bli vakuumstøpt i vinylester. Delere av skroget blir forsterket med karbonfiber. Det vil også bli muligheter for å kjøpe båten med karbonmast.

– Båten vil koste 200 000 euro uten moms, eller ca to millioner norske kroner med moms, forteller Magnus Ridderstad.

– En klar konkurrent i markedet er J/111, men Ridderstrøm mener at Maxi 11 blir mer komfortabel. Den vil også bli mer optimalisert mot shorthandseiling.

– Maxi 11 vil få en stor cockpit, så båten blir liten under dekk om man sammenligner med turseilere på 11 meter, forteller Magnus Ridderstad.

Du finner mere informasjon om Maxi 11 her.

I denne Youtube presentasjonen forklarer Pelle Petterson hva som ligger bak den nye 37 foteren fra Maxi/Najad.

Se Pelle presenterer Maxi 11

Magnus Ridderstad
Pelle Petterson
Magnus "Mange" Olsson
Maxi 11