Moderne fra Østerrike

Sunbeam har gått fra å være noe av det mest trauste til mest moderne. Vi har sette på deres nye 36-foter.

Publisert Sist oppdatert

Det var lang kø for å komme om bord i Sunbeam 36.1. Båten er en utvikling av Sunbeam 34 som vant Årets Båt for noen år siden, og som det også er solgt noen båter av i Norge. Med 34-foteren hadde verftet fått skikk på eksteriøret. Nå er også innredningen like tøff.

Modig valg

Sunbeam 36.1 leveres med to innredningsalternativer. Du kan velge mellom tradisjonell og moderne stil. Verftet var modig og tatt med seg deres trendy versjon med hvit salongbord og grønne puter. Det tyske markedet er konservativ, så vi syns det er et modig valg.

To lugarer

34 foteren hadde en flott planløsning med et stort bad. 36 foteren har samme løsning, men den ekstra lengden gjør båten til en perfekt to lugars seilbåt. Bra bysse, flott forpigg og akterlugar. Et skikkelig kartbord er den eneste mangelvaren om bord. Båten har et lavt dekkshus med store vindusflater. Det er også to små vinduer i skroget i salongen.

Utfordrer Hallberg Rassy

Sunbeam markedsfører båten som en luksuriøs sporstcruiser. Den har trendy knekk i skroget mot hekken og en bulbkjøl. 36-foteren deler mange av egenskapene til Hallberg Rassy 372, og vil være en litt mindre og litt billigere alternativ.Båten fremstår også som mer moderne enn Hallberg-Rassy både over og under dekk.

Sunbeam 36.1 starter på 154 500 euro uten moms. I norske kroner med moms vil båten koste litt over 1,5 millioner. I tillegg kommer transport og diverse ekstrautstyr.

Moderne stil i akterlugaren også
Badet er enormt med dusjrom i fremkant.
Knapt plass til et båtsportkart på kartbordet.
Moderne bysse
T-Kjøl med en klumpede bulb. Den skiller seg fra andre moderne båter med lengre bulber.
Bildesign inspirert overbygg.
Lang vannlinje gir høyere fart.
Ren cockpit med fokkeskjøte ført under dekk bak til en vinsj ved rormannen. Båten kan leveres med glassskjerm foran cockpiten.
Båten har store vinduer og mange luker. Riggen er plassert inn slik at man kan seile med genua.
Sunbeam har fått den tidsriktige knekken mot hekken. Meningen er å få høyere skrogstabilitet.