Mer om Digital Yachts BOATraNET
BOATraNET overfører båtens data til enheter om bord med nettleser som smart-telefoner og iPad.

Mer om Digital Yachts BOATraNET

Her er et produkt som kanskje blir fremtidens båtelektronikk. Se film

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke mangel på ideer hos engelske Digital Yacht. De lanserer stadig banebrytende maritime produkter i grenseland mellom PC og båtens elektronikk. Siste nytt er BOATraNET som ble lansert under messen i London i forrige uke, og som vi skrev om for to uker siden. Seatronic i Moss følger med og har snappet opp nyheten som vil komme deres butikk.

Seatronic utroper produktet til årets navigasjonsnyhet og skriver dette på sin blogg:

BOATraNET benytter seg av en WiFi-router for å lage et eget, lokalt nettverk ombord på båten din. WiFi-routeren kan i tillegg kobles til eksisterende utstyr (som for eksempel en Garmin kartplotter) via en NMEA-tilkobling. De aller fleste kartplottere (og alt annet navigasjonsutstyr) støtter NMEA-protokollen, og i dette tilfellet kan inntil to NMEA-instrumenter kobles til WiFi-routeren.

Ønsker du i tillegg internettilkobling, kobles dette på WiFi-routeren: Og dermed har alle som er tilkoblet WiFi-routeren internettforbindelse. Har du ankret opp i en marina med trådløst nettverk, vil BOATraNET koble seg opp mot marinaens trådløse nettverk, slik at alle i båten får internettilgang.

BOATraNETs bruksområde er ikke begrenset til kun navigasjon. Bilder, dokumenter og musikk som finnes på laptopene, iPadene og alle de andre duppedittene kan lagres og deles via WiFi-routeren. I båten kan dette gi enkel tilgang til loggbøker, diagrammer, bilder, musikk — og ikke minst digitale sjøkart dersom man benytter muligheten til å installere Navionicskart rett i routeren. Systemet leveres faktisk også ferdig installert med engelske håndbøker til noen av de mest populære båtproduktene på markedet.

BOATraNET vil koste fra 5.995 kroner (inklusive merverdiavgift) og er tilgjengelig fra Seatronic AS i løpet av første kvartal 2011.