Varianta har en sprek innredning.
Varianta 44 fra Hanse er en skikkelig prisbombe.
Mahe 36 Evolution.
Lagoon 450
Impression 444 fra Elan.
Sunbeam 36.1 med avantgarde innredning. Hvit salongbord er nytt. Grønne uter vekker oppsikt. Spennende å se om denne utgaven kommer til mesen, eller om de viser frem båten i standard versjon.
Sunbeam 36.1
Sun Odyssey 439
Solaris 44
Sirius 310
Sense 50
Comet 26
Winner 10.20
Malo 47
Hanse 495
Hallberg Rassy 64
Farmont Marieen
Dinamica RS 31 Sport
Delphia 46cc
Contest 45CS kommer i ny utgave.
Rask versjon av Bavaria 40 foter vil bli vist på messen. Det vil også verftets nye 50-foter.
Seilas vil sammen med Båtliv redaksjonen være til stede på messen.
Det blir mange båter som får premiere i Tyskland til uka.

Mye nytt til Dusseldorf

Ser du etter ny seilbåt er det verdt å dra på båtutstilling i Tyskland til uka. Her er en oversikt over seilbåtnyhetene.

Publisert Sist oppdatert
Dim: 200x201px Description: Notes:

Store bildet: Arkiv bilde fra messen i Dusseldorf.

Båtmessen i Dusseldorf er verdens største innendørs båtutstilling. «Boot» består av 17 haller fordelt på 1600 utstillere fra 55 land og åpner dørene for publikum 22. Januar. Messen hadde i fjor 240 000 besøkende, til sammenligning hadde Sjøen for alle i 2010 under 40 000 besøkende. Messens betydning gjør at mange verft legger lanseringen av nye modeller, nettopp til denne messen. Vi har gått gjennom utstillingens liste over nyheter.

Verdenslanseringer

Bavaria vil ha to seilbåtnyheter på messen. Barvaria 50 Cruiser splitter ny. Bavaria lanserer også regattaversjon av Bavaria 40 Cruiser.

Contest vil vise frem deres 45-foter med nytt overbygg og dekk.

Delphia 46 cc er første centercockpitbåten fra det polske verftet. Båten deler skrog med 47-foteren som det er solgt et par båter av i Norge.

Dinamica RS 31 Sport er en lett, slank og rask dagseiler fra Italia.

Liker du skutestilen kan Farmont Marieen fra Tyrkia være spennende. Båten er et ketch på 18,6 meter i glassfiber.

En annen stor nyhet er Hallberg Rassy 64, verftets største båt noen sinne.

Hanse har også verdenspremiere med sin Hanse 495, en båt som minner mye om Hanse 445.

Malö har oppgradert sin 47-foter og har gjort justeringer som langturseilere vil sette pris på. Båten blir vist for første gang i Tyskland.

Winner 10.20 er en nyhet fra Nederland som erstatter Winner 10.10 som vant en sammenligningstest av 34-fotere i bladet Yacht for noen år siden.

Nyheter

Foruten verdenslanseringene vil utstillingen også by på mange spennende båter som har blitt lansert i høst og vinter, men som ikke har funne veien til Norge enda.

Comet 26 er en smart og billig turseiler bygget i Polen, men utviklet av det italienske verftet Comar. Båten var nominert til Årets båt, men brakk masten under prøveseilingen.

Grand Soliel 50 er på plass. Båten er en videreutvikling av 46-foteren som ble kåret til Årets Båt i skarpseilerkategorien i fjor.

Den er ikke oppført på utstillingens messe, men vi regner med at Dufour 445 er på plass.

Impression 444 er siste skudd fra Elans turseilerserie.

Lagoon viser frem to katamaran-nyheter på 45 og 56 fot.

Fountaine Pajot viser også to oppdaterte katamaran-modeller, Salina 48 Evolution og Mahe 36 Evolution.

Salona 41 er på plass. Båten har det samme skroget som Salona 42, men nytt dekk og ny innredning.

Begge Sense-modellene fra Beneteau vil være på plass. Sense er utviklet for turseiling, og har flere ideer fra motorbåter.

Sirius viser frem sin nye 31-foter, lillesøsteren til Sirius 35 som er nominert til Årets båt.

Solaris kommer med sin 44-foter. Denne båten var annonsert også i fjor, men var da ikke klar for utstillingen. Båten er bygget i Italia og er designet av Javier Soto Acebal. Han har i senere tid vært i fokus med Soto 40, en rask entypebåt som er i vinden om dagen.

Sun Odyssey 439 er på plass. Dette er storesøsteren til Sun Odyssey 409 som er nominert til Årets Båt, og er modell nummer to ut i Jeanneaus nye serie.

Sunbeam 36.1 er en meget spennende båt. Båten er en utvikling av 34-foteren som ble kåret til Årets båt noen år tilbake. 36-foteren gjør 34-foteren gammeldags. Nyheten har knekkspant mot hekken, og kan leveres i en innredningstil som er meget lys og dristig. Versjonen er så tøff at jeg tviler på om verftet våger å vise den frem på messen.

Hanse har utviklet Varianta-serien med en ny modell. I fjor viste verftet frem en superbillig 18-fotere. Nå vises 44-foteren frem, en båt som koster onder 100 000 euro inkludert moms, eller ca 850 000 norske kroner.