Søk i arkivet

Peter Heitmann
Peter Heitmann
Sun Odyssey 409 er på plass.
Sun Odyssey 409 er på plass.

Monsterbåt under tak

Heitmann har buksert en 57 fot lang yacht på plass i utstillingshallen i Drøbak.

Til helgen åpner Heitmann Marin sin utstilling innendørs. Her har de fått på plass jeanneaus flaggskip på 57 fot, en båt det faktisk er etterspørsel av her i Norge. – Tre slike båter er til nå solgt i Norge, forteller Peter Heitmann.
- Vi holder åpent for publikum lørdag og søndag fra 12 – 17. Det er en stor investering å kjøpe båt. Vi kan bidra til at båtkjøpet blir trygt og kundene våre føler at de har gjort det riktige valget, sier Peter Heitmann som har importert Jeanneau seilbåter i 30 år.

- Fredag kveld gjør vi ekstra stas på de som allerede er kunde hos oss. De inviteres til en førpremiere hvor vi serverer god mat og godt drikke. Den nye lederen fra Najad-verftet, Mikael Gustavsson vil også tilbringe kvelden sammen med oss.

Godt høstsalg
Heitmann Marin er meget godt fornøyd med salget denne høsten. Siden begynnelsen av september har firma solgt 21 båter. Selv om det definitivt er høst i luften opplever importøren fortsatt stor interesse både for kampanjemodellen 33i, nykommeren 409 og de øvrige modellene som strekker seg fra 30 til 57 fot.

- Til sommeren blir det tre Jeanneau 57-fotere i norske fjorder, og vi har allerede solgt åtte av den nye Sun Odyssey 409. Blant motorbåtene er det den nye Jeanneau NC 11 som vekker størst interesse. Både denne og Prestige 38S inngår i utstilling som totalt omfatter 10 båter. Vi selger båter fra en av de aller største produsentene i Europa. Det borger for kvaliteten. Rasjonell produksjon gjør at Jeanneaus båter også er veldig prisgunstige. Fabrikken ønsker nå virkelig også å satse på det skandinaviske motorbåtmarkedet. Den nye modellen NC11 er et godt eksempel på det, mener Heitmann.

Pluss 30 prosent
Heitmann beskriver 2009 som et grusomt år. Omsetningen i forhold til 2008 ble mer enn halvert. Med god kostnadskontroll, kom selskapet gjennom fjoråret med æren i behold.

- I år ligger vi an til en oppgang på over 30 prosent. Sett i forhold til resten av bransjen er vi fornøyde med det, sier Heitmann i en pressemelding til Seilas.


 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen