Blkart er populære på stranden. Nå blir det seiling innendørs.
Sunbeam 36.1 kommer til Hamburg.
Clarc 33, en blanding av klassiske og moderne linjer.
Varianta 44 vil få verdenspremiere i Hamburg

Hanseboot med mange fristelser

Båtutstillingen i Hamburg blir i år større enn noensinne og frister med spennende seminarer, kappseilaser, maritim kunstutstilling – og selvsagt en mengde nyheter fra 700 utstillere i de ti hallene.

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: På Hamburgmessen er det seilbåter i flere kjempehaller – fra joller til super- og megayachts. 

30. oktober åpner Hanseboot dørene til den 51. internasjonale båtmessen i Hamburg. Med de siste årenes utvidelser og nye haller dekker utstillingen nå hele 70.000 kvm. I tillegg til dette kan messen også friste med en flytende utstilling av store superyachts i det nye «Hafen City» på Elben. Messen får flere verdenspremier. Blant disse er Solaris One 44, Sunbeam 36.1, Clarc 33 og den store Nordia 70. Ryktene sier også at Hanse har utviklet en ny Dehler Varianta på overraskende 44-fot. Mye tyder på at den også kommer til å bli vist på messen.

I tillegg til selve utstilling kan Boote i år friste med flere seminarer og faglige arrangementer. Bobby Schenk står for messens «Blue Water Seminar» 30. og 31. 10. og 5. og 6. 11. arrangeres det 31. «Yacht Design and Yacht Building Symposium» med en rekke internasjonale eksperter på podiet. Videre blir det flere «Meet the experts»-møter der det blir anledning til å stille spørsmål til et panel av internasjonale størrelser innen båtindustrien. Endelig vil «hanseboot academy» foregå i ulike konferanserom og arenaer på messen.

Innendørs VM i «Blokart»

På innsjøen Alster, midt i Hamburg sentrum, arrangerer Hanseboot hvert år en regatta av internasjonalt format. I år går «31st Yacht Championship of Champions» - en publikumsvennlig og eksklusiv regatta for tyske-, europeiske- og verdensmestere. Regattaen foregår 30. og 31. 10. Men også inne i en av hallene blir det en regatta av VM-kaliber: «Hanseboot World’s 1st Blokart Indoor Championships», en regatta på gokart-liknende farkoster med seil og på hjul. Flere svære vindkanoner sørger for frisk seilas inne i hallen. Også dette foregår 30. og 31. 10.

For de spesielt seilinteresserte kan nevnes «hanseboot SailZone», en utstilling av dagens regattabåter i regi av klasseklubbene. For brett- og kiteseilerne blir det en egen «hanseboot Beach Lounge» og for de miljøbevisste: «Special show GreenPower». Videre for de flerskroginteresserte: «hanseboot Multihull Center» og for de kunstinteresserte «art maritime». Et eget «Refit Show» for dem som er opptatt av å rehabilitere eldre båter, og bygging av Optimistjoller, hører også med på det imponerende og rikholdige programmet for årets messe.

I tillegg til de 10 messehallene blir det også en flytende utstilling av store superyachts her nede i den nye Hafen City på Elben.