Halldor Holm sier at det er solgt mer enn 1800 Bavaria i Norge
Asbjørn Holko var med da den første Bavariaen ble solgt i Norge i 1995
Halldor Holm sier at salget skyter fart

Gamlegutta gliser

I år er det solgt over 60 Bavaria Cruiser 32 i Norge, og veteranene på «Båter i sjøen» synes salget svinger seg mot gamle høyder.

Publisert Sist oppdatert

Bavaria er alltid synlig på norske båtutstillinger, og  på «Båter i sjøen» treffer vi herrene Halldor Holm og Asbjørn Holko, som har vært med på det norske Bavaria eventyret siden starten midt på 90-tallet.

– Vi har solgt nesten 2000 Bavaria i Norge siden den første seilbåten ble importert hit i 1995, sier Holko som den gang arbeidet i fellesskap med Jan Trygve Stensaker. Stensaker bygget i løpet av de påfølgende årene opp Lunde Båt til den ledende seilbåtaktøren i Norge.

Holldor Holm mener drøye 1800 solgte båter er et mer nøyaktig tall, og sier at på  det meste solgte Lunde Båt over 200 seilbåter hvert år i Norge. For drøye to år siden falt salget brått, men nå svinger det oppover igjen.

Særlig Bavaria Cruiser 32  har vært en slager på det norske markedet i år. Satsingen på en helt ny modellserie signert Bruce Farr har dermed gitt en vellykket fornying av seilbåtene fra det tyske verftet.

– Grunnprisen er 560.000 kroner. Legger du på 70.000 kroner til får du en seilklar båt med basisutstyr levert i Norge, sier Holko. Han og Holm forteller at seilbåtsalget i år passerer 100 båter, som er en solid økning fra i fjor.

Når Seilas besøker Bavaria på «Båter i sjøen» er det fullt av folk på standen, og de to drevne selgerne smiler om kapp med sensommersola, vel vitende om at de har vært med på å skrive et kapittel seilbåthistorie i Norge. Men nå er kapittelet snart slutt for de to seilbåtselgerne. Halldor Holm har planer om å pensjonere seg ved årsskiftet, og Holko har allerede nådd pensjonsalderen.