Sweden Yachts gjennoppstår

Det kjente verftet gikk konkurs i mars 2009, men et nytt selskap tar nå over virksomheten.

Publisert Sist oppdatert

Europa til sjöss heter det nye selskapet og bak dette står den tidligere Sweden Yachts eieren Sven Enoch samt konstruktøren Peter Norlin og Lars Åhrén.

Sweden Yacht så dagens lys i 1976, da deres båt «Sverige» ble bygget for America’s Cup. Første modell var Comfort 34 som fikk navnet Sweden Yachts 34. Siden dette har verftet utviklet seg til å bli en av verdens ledende produsenter av velseilende kvalitetsseilbåter, og bygde mellom 20 og 30 båter i året. Verftet gikk konkurs mars 2009. Senere forsøkte en norsk grupe å kjøpe verftet.

I 2008 skulle verftet lansere en ny modell på 40 fot. Den ble ikke ferdig, men den norske eieren fikk båten i 2009, tross verftets problemer.

– Jag har haft ett gott samarbete med Sven och vill gärna fortsätta det, sier Peter Norlin til Ulf G Erikkson i Lokaltidningensto.se

Han forteller videre at han har startet med å tegne en ny modell for Sweden Yachts, men vil ikke røpe størrelsen.

– Alle brikker er ennå ikke på plass. Det nye selskapet håper å få tak i arbeiderne som tidligere jobbet for verftet, sier Sven Enoch til lokalavisen. Han håper å kunne levere båter igjen til neste vår.