Linjett 34 seiler

Mats Gustavsson viste nylig frem sin nye Linjett 34.

Publisert Sist oppdatert

PÅ VANNET: LInjett 34. Foto: Linjettföbundet/ C-H Segerfeldt.

Linjett 34 ble nylig presentert for mer enn 170 personer ved Linjettförbundets årsmøte i Rosättras verft, skriver Linjettförbundet.

– Det skal synes at det er en Linjett, sier konstruktør Mats Gustavsson, som  ikke har gitt avkall på  den smidige vannlinjen i nyheten.

De store endringene i forhold til tidligere Linjetter ligger i hekken og sittebrønnen. En åpningsdør fører ut til det infellte aktespeilet, som noe fikk barnefamilier og hundeiere til å juble litt ekstra under premiere-visningen. Sprayhodden økes med  20-25 centimeter i høyden.

V-formen på skroget består, men er noe rundere. Den skal tåle 700 kilo med ferieopppakning  uten at det merkes, og den har det samme fribordet som  40-foteren. Båten har dessuten en 900 kiloes bulb på kjølen, som stikker 1,85 meter dypt på det meste. Båten er med dette laget for at man skal kunne ferdes i den svenske skjærgården med alle sine klipper og skjær.

Alla elvinjser er plassert innen rekkevidde for rormannen og rorkulten. Konstruktøreren ser frem til å styre med rorkult etter flere år med ratt, ifølge Linjettforeningen.

Navigasjonsplatsenomtales i L34 som arbeidsplass, og har svingbar TV-skjerm.

– Vi vet at våre kunder blir eldre og vil ha det mer bekvemt. Å utvikle en ny båt hvert fjerde eller femte  år handler om at forsterke varemerket, sier Gustavsson.

Blant dem som har fulgt med på byggingen av den nye 34-foteren er Linjett 33-eier Olav Taraldsen i Bodø Seilforening. Han forteller at den nye 34-foteren, som er arvtageren til 33-foteren, vil ha mye mer seil enn Linjett 33 som har et Lystall på 1,17.

 

– Et estimert lystall på 1,23-1,25, fortsatt stor genoa,  smal vannlinje og  lengre vannlinje enn for eksempel X-34  er interessante fakta, sier Taraldsen.

 

Spesifikasjoner:

Loa: 10, 44 m

Vannlinje: 9,20 m

Deplasement: 5,6 tonn (kjølvekt 2,100 kilo)

Bredde: 2,70 m

Dypdgående: 1,85 m

Les mer og se flere bilder her