Søk i arkivet

Ny bom fra North i titan
Ny bom fra North i titan

Seil to knop fortere på brett

North har utviklet en støtdemper på mastefoten som skal gi økt fart.

Northsail hevder at deres nye mastefot skal gi en enhver windsurfer en til to knops fart med en gang. Årsaken til det er at seilene blir stående mer i ro. Vibrasjoner og bevegelser fra brettet vil ikke forstyrre seilet. Støtdemperen skal også gjøre det mer behaglig for freestyle og bølgeseilere, forteller Helge Rotnes fra Srfsnosk8 under Sjøen for Alle.
Selve demperen ligger inne i mastefoten og består i et ny utviklet plastmateriale. Systemet vil takle sand, salt og vann bra. Med den nye mastefoten får man er fjæringslengde på opp til 8 cm.

Prisen er heftig
Mastefoten Shox XTR koster 2500 kroner, men holder reklamen mål vil windsurfing ta til bake 500 meters seilrekorden. Den holdes i dag av Hydroptere og er på 51,36 knop. Windsurfingrekorden er på 49,84 knop, så med to knops ekstra fat blir det ny rekord. Da er prisen ikke så ille.

Flere nyheter

Nortsails leverer nå master i tre deler. Det skal gi en bedre mastebue enn todelt mast. Nytt i år er at disse mastene kommer i 100 prosent karbon for de mest kresne seilerne. I år har det også kommet nye bommer fra North. Disse har rør av titan. Dette gjør de mye stivere enn aluminiumsbommer, men til en litt lavere pris enn karbonbommer.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen