Sporty kineser
Sporty kineser
Sporty kineser
Sporty kineser
Sporty kineser
Polstrede "kanteputer" over lukene skal beskytte mot harde kanter.
Tegning.
Åpen og lys under dekk.
Hyttetaket.
Kinserne er spente på den mottakelsen av den nye 26-foteren.
«Far East»s stand i Düsseldorf.

Sporty kineser

Den kinesiske jolle-spesialisten Far East har laget en praktisk og enkel 26-foter, beregnet på nye seilere og unge mennesker som vil dra på helgetur.

Publisert Sist oppdatert

SPREKT DESIGN: Far East 26 på standen i Düsseldorf. Alle Foto: Linn Krogh Hansen.

Fra å kun produsere joller har den Shanghai-baserte båtprodusenten gått over til også å satse på mindre turseilere og kjølbåter.

Først ut er Far East 26, som det hitteil er laget 17 stykker av. I Kina er det solgt ti, mens resten er laget for Europa. Båten er laget med tanke på enkel, men samtidig frisk seiling. Far East 26 er tegnet av Simonis Voogd, og omtales av produsentene som en «sporty turseiler».

– Far East 26 er et laget med tanke på unge mennesker som ønsker en turbåt som er mer letthåndterlig og billigere enn hovedtyngden av turbåter på markedet, sier representantene ved Far East-standen i Düsseldorf.

Den åpne cocpiten og lave hytta gir båten et sporty utseende, samtidig som rekkestøttene langs cockpiten gjør at mannskapet sitter trygt.

Båten har soveplass til inntil seks personer. Den egner seg nok likevel best for et par eller en liten familie, da rommet under dekk er åpent og uten skillevegger. Avtagbare polstrede puter er festet til potensielt skarpe kanter under dekk for å unngå at man slår seg under krenging eller ved bråe bevegeler. 

Båten leveres med enten innenbords eller utenbordsmotor. Bærbart toalett og minibysse-utstyr kan også leveres som ekstrautstyr.

Les mer her

Spesifikasjoner

Lengde overall: 8,38 m

Vannlinje: 6,75 m

Bredde: 2, 56 m

Kjøldybde; 1, 70 m

Deplasement: 1700 kilo

Pris: 29.500 standard verjon,

35.000 Euro i oppgradert versjon, levert verft.

Se flere bilder under billedspesialen