Plasseringsvennelig fra Garmin

Skal du ha en plotter med god skjerm som ikke tar mye plass, så se på GPSmap 720s. Se video

Publisert Sist oppdatert

Garmins nye plotter var på plass i Dusseldorf messen. Den kommer i to utgaver hvor begge har berøringsskjerm. Der fikk vi sett og prøvd den. Plotteren minner mye om GPSmap 620 som var testet i Seilas 9-09, og som vi har seilt rundt med i hele sommer. GPSmap 620 har en skjerm på 5,2 tommer og har innebygget batteri. Denne kan også fungere i bil om man kjøper slike kart. GPSmap 720 har 7 tommers skjerm og er beregnet for fast montering i båt. Den nye plotteren har en mulighet som vi savnet i plotteren vi testet. Den kan dele opp skjermbildet, noe som er en opplagt løsning med en bred skjerm. Nyheten har også bedre tilkoblingsmuligheter bla NMEA 2000.

Den nye plotteren har også trinnløs zoom, som gjær det super raskt og gå inn og ut i kartstørrelsen. Kartoppdateringen går lynraskt.

GPSmap 720 og 720s blir kompatibel med alle Garmin sine GMR-antenner. De får også innebyggd høysensitiv GPS-mottaker. Det skal være enkelt å utvide systemet med for eksempel autopilot, VHF og motordata. Garmin nenver spesifikt sine instrumenter GHP 10 (autopilot), GMI 19 og VHF 200i/300i (VHF).

Ønskes ekkolodd, leveres GPSmap 720s med en innebygd ekkoloddmodul på 1kW. Det tilsvarer en kapasitet på opptil 600 meter. GPSmap 720s har i tillegg raskere skjermoppdatering og forbedret måldeteksjon. Den innebygde ekkoloddmodulen har split-zoom som vir mer detaljert visning av fisk og bunnstruktur, i tillegg til bunnlås og alarmer for fiskestørrelse og vanndybde.

Plotterne er kompatilble med Bluechert, og GPSmap 720 blir kompatibel med G2 Vision som blant annet gir 3D-visning, satelittfoto og Auto.Guidance som bygger opp en rute fra A til B.

Den norske importøren opplyser at kartplotteren vil komme til Norge andre kvartal. I Tyskland kostet 720 1349 euro, og 1549 euro med ekkolodd.