Dekket har flush luker.
Kartbordet og byssa sett fra salongen.
Blir det for mange tittere, er det bare å stenge innsynet igjen.
Forpiggen er også flott. Det lyes treverket er lønn.
Lugarene om bord er fantastiske. Ikke bare et sted og sove, men et sted å oppholde seg.
Inneholdrik byse i moderne design.
Bak salongen finner du et eget verksted og god tilgang til motoren.
Salong med direkte utsikt.
Bak kartbordet finnes et våttøyskap.
Stort stuerom fra cockpiten.
Cockpiten er ikke så stor, men smart. Båten levers standad med rorkult, men den utstilte båten har et ratt fra jefa som kan settes i tre posisjoner. Det gir suveren fremkomlighet og flott utsikt for rormannen.
Dekkshuset slipper inn mengder av lys. En unik egenskap med båten er at salonngen er på samme nivå som cockpiten.
Få bysser har like mange skuffer. Også under dørken er det enormt med stueplass.
Båten har to forseil på rulle, LED lanterner. Ankere henger under baugsprydet og kjetingen går rett inn i ankerbrønnen uten å gjøre dekke møkkete.
Sirius er en moderne motorseiler med mange nye ideer. Prisen er stiv.

Messens mest originale seilbåt

Sirius 35 er en splitter ny båt fra Tyskland. Den skiller seg klart fra massen. Vi har vært om bord. Se video

Publisert Sist oppdatert

Sirius 35DS er ingen billig båt, men så kan du få den nesten akkurat slik som du ønsker. Den utstilte båten koster nesten 3 millioner kroner. Du kan få den med doble kjøler, opptrekkjøl, eller enkel kjøl. Også stilen på båten kan du velge. Den kommer i tre utgaver, klassisk, elegance eller dynamic. Den klassiske stilen har et overbygg i mahogeny. Sirius er en hytte på sjøen for dem som ønsker å leve godt. Du kan få den med en eller to lugarer.

Inspirert av motorbåter

Sirius 35 er en moderne motorseiler. Verftet har vært flink til å stjele ideer fra moderne motorbåter. I skroget er det store vinduer som gjør underverker om bord. Båten på utstillingen har to lugarer, og disse lugarene er store. Her er det ikke snakk om bare et sted og sove. Dette er oppholdsrom.

Snekkerverksted

Bak salongen finner man motorrommet, men her er det også et eget verksted med høvelbenk. For å finne frem må man fjerne en pute i salongen, men er man først nede kan man godt sitte å mekke her noen timer.

Siktlinjer

Konstruktøren har jobbet med å skape frie siktlinjer for folk om bord. Fra cockpiten som er relativt lav ser man rett inn i salongen gjennom store vinduer i samme høyde som dem som sitter der. Det gjør at inne og uteområdet bindes sammen. Fra salongen har man samme øynehøyde som dem i byssa.

Overbygget har store vinduer som gjør at man føler seg like mye ute som inne i salongen.

Under cockpiten er det stuerom, et våttøysrom og snekkerverksted. Lugarene er omtrent like store. Tøffeste er midtlugaren hvor deler av køya er under salongen. Her er det tre store vinduer ut gjennom skroget. Dette gir et fantastisk utsyn. Må være flott å våkne i denne lugaren i en uthavn og se på været med søvn i øynene.

Seiler nok OK

Sirius 35DS vil nok falle i smak hos mange nordmenn. Båten er først og fremst en utrolig flott turbåt med mye stueplass, fantastiske løsninger og mye komfort. Skroget har moderne linjer, og riggen ser fornuftig ut. Overbygget er høyt og bredt, og vil nok ikke falle i smak hos alle. Man får også litt motorbåt følelse når mans skal forbi overbygget og frem på dekk.

Riggen har jeg kun sette på tegninger, men den ser OK ut.

Sirius 35DS vil nok være drømmebåten for seilere som ønsker en flytende hytte. Den vil nok også falle i smak hos motorbåtfolk som er lei av å betale høye drivstoffregninger.