Båt for Norge
I akterlugaren er det plassert en flatskjerm
Båten har et bad, og det er imponerende stort,
Forpiggen er eierlugaren.
Byssa er stor og er plassert foran kartbordet. Krakken ved kartbordet kan flyttes over mot salongen.
Flott utsikt fra salongen. Her er det også sitteplass til seks-syv personer rundt bordet.
Høy cockpit gjør leideren ned i båten lang og bratt.
Båten har et dekkshus, men man ser over hytta fra cockpiten.
Seilene kan justeres fra rormannsplassen.
Cockpiten
Kjøl med stor blybulb gir båten høy stabilitet.
Nordship har størrelsens største akterlugar.
Lars Buchwald i sin splitter nye modell.

Båt for Norge

Lars Buchwald viser frem en splitter ny Nordship 360DS i Dusseldorf, en båt to nordmenn har kjøpt ut fra tegninger.

Publisert Sist oppdatert

Nordship 360DS ble ferdig før jul, og skulle vært prøveseilt, men isen utenfor Danmark satte en stopper for det, forteller gründer og verftseier Lars Buchwald til Seilas under messen i Dusseldorf. Nå ligger masten og seilene klare, og båten blir satt på vannet straks forholdene tillater det.

Tøffe tider

Lars Buchwald merker at markedet er dårlig og har redusert bemanningen. En av grunnene til at vi utviklet den nye 36-foteren var for å holde hjulene i gang, forteller Lars Buchwald.

Presset på pris

Vi har blitt presset litt på pris, forteller Buchwald. Vi har forsøkt å presse den ned på nivået til Hallberg Rassy 372, men vår båt er større påstår verftseieren.

Det er Lars Buchwald som designer alle Nordship-modellene, men han får hjelp til å utvikle styrkeberegninger og konstruksjonstegninger. Nordship-serien har fått et elegant særpreg som skaper familielikhet.

Cockpiten bak

Nordship har flyttet cockpiten helt bak på sin nye modell. Det gir den et mer sporty preg.

– Vi har satset på å gi vår nye båt gode seilegenskaper, men som våre andre modeller kan seilhåndteringen gjøres av rormannen. Det gjør den ypperlig for et ektepar, forteller Buchwald.

Cockpiten er plassert høyt, noe som gjør at plassen under blir gigantisk. Men høye karmer gjør at man allikevel sitter godt beskyttet i cockpiten.

 Stor 36-foter

Høy cockpit gjør at hele skroget kan brukes til boareal. Under cockpiten er det en stor akterlugar som også fungerer som TV-stue.

    Salongen er plassert høyt slik at man sitter og ser ut av panoramavinduene. Med autopilot kan du også styre båten innenfra.

    – Forpiggen er eierlugaren sier Buchwald. Her er det egen dør til det store badet.

Båten er som en flytende hytte.

– Er det dårlig vær eler om det er kaldt kan man sitte i salongen varmt og tørt og følge med på båtliver gjennon de store vinduene. Fra salongen har man en 360 graders utstikt. Eller om man vil kan man se p film i akterkabinen. Med en slik båt kan man leve godt selv om det er kaldt og ufyselig vær. En båt for Norge mener Buchwald. Salgstallene viser at det stemmer.

Nordship koster rundt 2,2 millioner norske kroner. Teakdekk er standardutstyr.