HD Digital radar i lukket versjon

HD Digital radar i lukket versjon

De revolusjonære HD Digitale radarantennene fra Raymarine er ikke lenger forbeholdt de største båtene med store åpne antenner, skriver importøren i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Ytelsen og fordelene vil nå også være tilgjengelig for mindre båter gjennom lanseringen av de nye HD digitale lukkede radarantennene. De nye HD Digital radarantennene leveres i de tradisjonelt mest populære og anvendbare størrelsene for fritidsbåter, 45 og 60 cm.

HD Digital radar

HD Digital teknologi til Raymarine benytter kraftig digitalisert signalprosessering som skiller ut ulike radarmål, detekterer svake ekko på lang avstand og fjerner nær sagt all støy i bildet. Den adaptive senderen og mottakeren justerer seg automatisk for optimal ytelse i skiftende vær- og sjøforhold. HD Digital radaren gir et betydelig bedre bilde, med en skarp presentasjon av ulike radarmål. Radarbildet til HD Digital presenteres i flere fargenivåer, hvor man kan skille mellom sterke og svakere ekko. Dette gjør det f. eks mulig å se et sterkere båtekko inne i en regnbyge.

Nye egenskaper

Den nye HD Digitale radaren kommer med tre nye funksjoner; hurtigbåtmodus, dual-range og ”bird mode”. Hurtigbåtmodus øker antennerotasjonen fra 24 til 48 rpm for å gi optimal oppdatering og målfølging på korte avstander og ved høy fart. ”Bird mode” er utviklet for å hjelpe fiskere til å følge fugleflokker som følger fiskestimer. Dual-range gjør at du kan kjøre med to avstandsskalaer på radaren – i samme sveip og med ulik pulslengde. Stråling og effekt HD Digital radaren har høy utgangseffekt, men ved å sende dette i meget korte pulser vil strålingseffekten ikke overstige den du får fra en mobiltelefon. Dette gjør at du står fritt til å plassere antennen nær sagt hvor du vil. Du må selvsagt ta høyde for at den plasseres med fri sikt. En annen fordel ved å benytte korte, men kraftige pulser er at disse har egenskapen til å ”slå seg gjennom” både regn- og snøbyger og fortsatt gi et klart radarbilde av båter, bøyer og andre objekter på sjøen.

Enkel tilkobling

All prosesseringen av radarbildet foregår oppe i selve antennen og informasjonen sendes fra antennen via SeaTalk hs nettverk. Det er dermed ikke lenger behov for en tykk og stiv radarkabel, kun en tynn nettverkskabel og strømtilførsel - med ekstern tilkobling. Dette forenkler monteringen og gjør at radarkabelen ikke lenger må strekkes helt frem til multifunksjonsskjermen, men til nærmeste tilknytningspunkt i SeaTalk hs datanettverket. De nye HD Digital antennene kan brukes på alle Raymarine multifunksjonsskjermer med SeaTalk hs.

Pris RD418HD (45cm): 23 500,- (veil. eks. mva)

RD424HD (60cm) 25 500,- (veil. eks. mva)

Prisen inkluderer ikke radarkabel.

Ny E-serie Widescreen

Den nye serien har unik fleksibilitet med Hybrid-Touch™ som gir både touch- og knappebetjening. Samtidig lanseres også HD Digital radar i lukket utgave.

Raymarines E-serie Widescreen blir den mest fleksible og teknisk avanserte løsningen fra Raymarine så langt. I tillegg til unike funksjoner har den nye serien også fått et nytt og stilig design. Den nye serien leveres med Navionics kartverk for hele Europa ferdig installert.

HybridTouch™

E-serie Widescreen kommer med touchskjerm som gjør det raskere og enklere å jobbe med systemet. Men erfaringer med touchskjermer har vist at disse ikke er like enkle i bruk når båten får store og raske bevegelser. For å gi full kontroll under alle forhold har den nye E-serie Widescreen også knappebetjening. Skjermoppsett og menyer kommer i nytt design tilpasset HybridTouch™.

Integrasjonsmuligheter

Den nye E-serie Widescreen multifunksjonsskjermen har en mengde tilkoblingsmuligheter for blant annet ekkolodd, radar, AIS, instrumenter og motordata. I tillegg er det 4 kamerainnganger og 1 VGA utgang. E-serie Widescreen kan kobles til et SeaTalk hs nettverk og bruke alle typer sensorer tilkoblet nettverket – også den nye lukkede HD Digitale radarantennen.

Tre modeller

Den nye E-serie Widescreen leveres i tre skjermstørrelser; E90W med 9” skjerm, E120W med 12” skjerm og E140W med 14” skjerm.

Pris

E90 Widescreen: 34 900,- (veil. inkl. Mva)

E120 Widescree: 44 900,- (veil. inkl. Mva)

E140 Widescreen: 59 900,- (veil. inkl. Mva)