Bestevaer 45

Bestevaer med 45 foter

Det nederlandske verftet K&M Yachtbuilders går ned et hakk i størrelse når de nå lanserer sin nye 45 foter

Publisert Sist oppdatert

De karakyeristgiske Bestevaer båtene har nå utvidet til udet til kundene med en 45 foter. Som alle de andre Bestevaer-båtene her hun tegnet av Dykstra & Partners og skal bygges av K&M Yachtbuilders.

Med 13.70 m er båten så langt den minste i serien. Lett, enkel og lettmanøvrerbar er kravet fra kundene.

Det karakteristiske dekkshuset er selvsagt intakt. Interiøret er tegnet ut enkelt og funksjonelt, med to dobe lugarer og et kombinert dusjbad og toalett. Bygging staret våren 2010.

Går mot strømmen

Mens de fleste ønsker å gå opp en størrelse når de bestiller nytt har kundene her ønsket å gå ned et hakk i størrelse, men å opprettholde de karakeristiske egenskapene. En av kundene startet med en Bestevaer 60C «Guadalupé» med klipperbaug og bestilte deretter en 53ST, som fikk navnet «Alice». Han seilte båten flere sesonger i Karibien før han besluttet å ta den tilbake til Makkum. Det ble en tur med mye og sterk motvind og båten klarte seg utmerket. Han besluttet der og da at dersom han noen gang skulle ha ny båt, måtte den også være i aluminium.  Dermed gikk han til Dykstra og K&M for tredje gang.

Eeuwe Kooi, eieren av verftet K&M's sa- Etter å ha lansert Bestevaer 49ST sist sommer merket vi oss en økende interesse for mindre båter. Mange av de besøkende på messer sa at Bestevaer 53ST var drmmebåten, men at den var i overlant stor. Den nye 45ST kan være det kundene nå etterspør.

I disse «krisetider» har K&M fem båter under bygging: en Icon 48, en Axonite 69, et Stadtship 54 og et Stadtship 56. I forrige uke ble det levert et 70 fots skrog til Nordia van Dam. Det gir båtbyggerne nå rom til å sette igang med forberedelsene til en Bestevaer 55ST som er bestilt. 2010 xtarter med en 49ST, etterfulgt av en 45ST.

Verftet blir representert ved Dusseldorf messen fra 21-31. januar. Der de holder stand i Super Yacht hall 7a.

Spesifikasjoner

Verft: K&M Yachtbuilders

Design: Dykstra & Partners Naval Architects

Skrogmateriale: aluminium

LOA: 13.70m

LWL: 12.60m

Bredde: 4.05m

Deplasement: 12,5 tonnes

Dypg: 2.30m (1.80 – 2,5m)

Seilareale: 115 kvm.

Pring Marine, Gothenburg, representerer Bestevaer og Stadship range av aluminium båter såvel som GRP Bestewind fra K&M Yachbuilders i Makkum, Holland.

Se mer her