Lyst på en J-båt?
Lyst på en J-båt?

Lyst på en J-båt?

Det er ikke ofte du finner en regattaklar J-båt til salgs. Men drømmer du om verdens mest berømte regattabåt,  kan du nå få den danskbygde «Ranger» fra 2003 for 20 mill. dollar.

Publisert Sist oppdatert

EKSKLUSIV: Blant mange  fine yachter  som Hoek nå annonserer  til  salgs finner vi den berømte J-båten «Ranger». Maxi Yacht Rolex Cup 2008 © ROLEX/Kurt Arrigo

J-båt klassen hadde sin storhetstid i 1920 og ’30-årene. Det var disse båtene man seilte i America’s Cup og som var datidens suveréne «super yachts».

De beste konstruktørene i USA og Europa la ned alle sine skaperevner i å få mest mulig ut av klassereglene. Det samme gjaldt båtbyggerne, seilmakerne og riggerne. Flere av verdens rikeste, som Vanderbilt i USA og Thomas Lipton i England, satset store deler av formuen på sine J-båter og America’s Cup deltagelse.

En av de mest berømte J-båtene var den amerikanske «Ranger». I 2005 ble en replika av denne båten bygget hos Danish Yachts i Danmark. Det var den første av flere av de beste J-båtene som fikk sine kopier bygget nå i nyere tid, de tre siste i Nederland. Samtidig er alle de bevarte originale J-båtene rehabilitert og klargjort for regattaseiling. Alt ligger derfor godt til rette for at klassen nå får sin renessanse i de store samlingene av klassiske seilbåter rundt om i verden.   

Har du 20 millioner dollar og vil være med på karusellen kan du altså nå sikre deg «Ranger»!  Båten ligger i St. Martin i Karibia, klar til en rask seilas over Atlanteren til våren.

Det er Hoek Brokerage i Nederland som formidler salget. Du kan kontakte selskapet på  info@Hoekbrokerage.com

Les sak på Havna.com fra 2003 her