Seilbåtsalget løsner

Heitmann Marin har solgt syv båter på en drøy uke, og Peter Heitmann mener at nå løsner seilbåtsalget.

Publisert Sist oppdatert

- Plutselig har det ”løsnet”.  Etter at vi hadde helgeåpent for en drøy uke siden, har vi solgt syv båter, forteller Peter Heitmann.

Bestselgeren til Heitmann Marin er Jeanneau Sun Odyssey 36i og den nye dekksalong-modellen 42 DS. Dette er båter som koster fra en drøy million til litt over 1,5 millioner kroner.

Stille høst

Hos Heitmann Marin, som hos  båtforhandlere flest rundt Oslofjorden, har det vært stille til nå. Peter Heitmann forteller at de laget mer enn 60 tilbud til potensielle kunder under Båter i sjøen i september. Noen benyttet seg av tilbudet, men langt fra så mange som Heitmann, basert på snart 30 års fartstid som Jeanneau-importør, hadde trodd.

Lurt å kjøpe nå

- Vi hadde åpent en helg i slutten av oktober. Etter det er mange kommet tilbake for å forhandle frem en kontrakt. De som handler båt på denne tiden av året, har et langsiktig perspektiv på den investeringen de gjør. Det er kunder som har fulgt med en god stund. Nå ser de at euro-kursen er gunstig, Jeanneau-fabrikken har relativt lave priser og vi har redusert våre marginer, sier Heitmann. Han mener det er lurt å kjøpe båt nå.

- Det er klart at vi, i samarbeid med fabrikken, strekker oss litt ekstra i vintermånedene. Fabrikken vil gjerne ha kontraktene nå for å holde hjulene i gang. Kapasiteten er kraftig redusert. Den kan bli en flaskehals når de store båtmessene er avviklet i blant annet Paris, London og Düsseldorf. Med mindre det skjer en dramatisk endring i euro-kursen, blir ikke prisene lavere til våren. Verken Jeanneau-fabrikken eller vi har båter på lager som må selges, sier Heitmann.