RS Feva-prosjektet en kjempesuksess
Foto: Tommy Hågensen.
TROMSØ: Feva-jollene gjør suksess i Tromsø. Foto: Tommy Hågensen.
Seil- og mestringsglede med RS Feva

RS Feva-prosjektet en kjempesuksess

Alle de 75 importerte båtene ble i løpet av sommeren solgt til norske seilforeninger. Momsfradrag i foreningene åpner for flere båter

Publisert Sist oppdatert

Takket være et generøst sponsorbidrag fra Bergesen-selskapet Snefonn kunne norske seilforeninger i år kjøpe tomannsjollen RS Feva til meget gunstige priser. Etter en sesongs bruk har båtene virkelig slått an og nå vil foreningene ha flere. Det nye statsbudsjettet gir idrettslag og frivillige organisasjoner momsfradrag fra 1.1.2010 og kan åpne for en ny bølge av den populære tomannsbåten som har vist seg som en ypperlig rekrutteringsjolle for to personer. Fratrukket moms vil båten da koste rundt 40.000.

Det ligger også godt til rette for organisk vekst i klassen ettersom det også er mange private som har vist interesse for å kjøpe båten. Den egner seg godt til landstedsbåt for familiens yngste, og for den kommende regattaseileren arbeides det også med et opplegg.

Klasseklubb er under stiftelse og Risør Seilforening har tatt initiativet til å arrangere NM/Klassemesterskap med base på Finnøya i august neste år. Her vil seilerne kunne få bo gratis, og foreningen arbeider med et spennende sosialt opplegg i tillegg til selve seilingen.