GeoNav lanserer nytt kartprogram
GeoNavs nye plotter ser meget spennende ut.
Skjermbilder fra GeoNavs nye plotter.

GeoNav lanserer nytt kartprogram

Den italienske elektronikkprodusenten har fått hjelp av Fugawi for å utvikle ny programvare.

Publisert Sist oppdatert

Navigasjonsprogramvare for PC har kommet litt i skyggen av nye elektronikksystemer med avanserte funksjoner og enkle brukergrensesnitt. Navigasjonsprogrammene har vært kompliserte å sette opp, og forholdsvis kostbare. Klønete programvare låser har ikke gjort det enklere. Når man ser hva Navionics har klart å få til med sin programvare for iPhone hvor man kan kjøpe kat og program for noen hundre lapper er det på tide at flere tenker nytt.

Les mer om Navionics Mobile her

MapMaster

GeoNav som nå også har lansert en meget spennende 12 tommers plotter har samarbeidet med programvareleverandøren Fugawi. Fugawi fra Canada er kjent for prisgunstig og gode navigasjonsprogrammer. De har også utviklet løsninger for iPhone.

MapMaster fra GeoNav blir lansert under Genova-messen som holdes i disse dager. Pressemeldingen fra GeoNav inneholder ingen bilder eller grafikk, men etter å ha sette bilder av GeoNavs nye plotter håper vi at programmet holder samme standard. Det ser ut til at GeoNav har sett mye på Furuno når det gjelder brukergrensesnitt og funksjoner. Kommer dette også på det nye kartprogrammet kan MapMaster bli et spennende alternativ til MaxSea.

Du kan lese mer om GeoNavs nye plotter her.

For ruteplanlegging

I pressemeldingen står det at programmet egner seg både for ruteplanlegging og for navigasjon. Ruteplanleggingsprogramvarer er ofte billigere enn navigasjonsprogrammene, og brukes som et supplement til plotteren om bord. Du kan sitte hjemme og tegne ut ruten, laste opp på plotteren når du kommer om bord, og laste ned igjen når du kommer hjem, legge det inn i ruteplanleggeren, og lagre turen som en logg bok.

Mange funksjoner

MapMaser støter Navionics kart. Det skal være enklet å legge inn ruter, og disse kan importeres og eksporteres til en rekke kartplottere. Bilder, filmer og lyd kan linkes opp mot kart, slik at du ka lage en interaktiv loggbok. Dataene kan importeres og eksporteres til Google Earth. Du kan også bruke Google Earth kart. Grib filer kan vises og animeres i kartene, slik at du kan se hvordan været utvikler seg. Du kan også ta utsnitt fra kart og skrive disse ut. Du vil se AIS posisjoner om du kobler til en AIS mottager. Programmet støtter NMEA autopiloter.

Les om navigasjonsprogrammet SeaPro her.

Kun for PC

Programmet krever Windows XP eller Vista. Den krever 250 MB ledig plass på harddisken og 512 MB RAM. Programmet kan brukes sammen med GeoNav, Garmin, Raymarine, Lowerance og Furuno for p nevne de viktigste. Det støtter GPS signaler via USB. Prisen er ukjent.

Les om Navigasjonsprogrammet Expedition her.