HR 310 kommer
Nicander 40 kommer
Maxi 1060 kommer
HP 1030 kommer

Ta turen til Orust til helgen

Öppna Varv starter fredag og er full av spennende nyhter. Mange av dem er nominert til Årest båt, og noen har verdenspremiere. Se listen.

Publisert Sist oppdatert

Öppna Varv startet ved at verftene på Orust åpnet dørene for kunder og kunne skrive kontrakter på båtleveranse for sesongen etter. Dette er grunnen til at utstillingen er på fire forskjellige steder på Orust. Størst er nyhetstrykket på Ellös ved Hallberg-Rassys verft.

10 nye båter på Ellös

Lengst ut på øya kan du se den splitter nye First 35, Arcona 340, Faurby 396 Deluxe sport, Finn Flyer 36, Hallberg-Rassy 310, Salona 34, Saare 40, Jeanneau Sun Odyssey 33i og Nicander 40.

    Sistnevnte er en splitter ny modell fra verftet som lager CB 365. Verftet gjør det motsatte av de store franske og tyske verftene. Her er det ikke volum under dekk som blir prioritert, men seilegenskaper og utseende. De første bildene viser en meget vakker båt, hvor tekniske data og produksjonsteknologi forteller at båten vil bli rask og velseilende.

    Båten kan også bli levert med rorkult, til glede for seilere med jollebakgrunn.

Mange av de nevnte båtene er nominet til Årets båt. Du finner listen over de moninerte båtene her.

Flaggskip fra Malö

På Kungsviken hvor Malö holder til vil verftet forhåndsvise deres nye flaggskip på 54-fot som har Bruce Farr bak skroglinjene.

    Hos Malö kan du også høre om verftets satsning på hybdridteknikk. Båtjournalist Nigel Calder har testet ny teknologi i sin Malö 46 «Nada» som ble sjøsatt i fjor høst. Maløs prosjekt heter Hymar og har fått støtte fra EU.

    Hos Malö vil også HP 1030 bli vist.

Nytt fra Najad og Maxi

Etter at Najad tok over Maxi har de videreutviklet Maxi 1050 med nytt dekk og ny innredning. Båten heter nå Maxi 1060 og er mer lik Maxi 1300.

    Najad vil også ha verdenspremiere på Najad 410 som er basert på 40-fotskroget men med nytt dekk og ny innredning. Båten er nå mer lim fjorårets nyhet Najad 505.

40-foter på Vindöen

På Vindöen som er en egen øy før Orust finner du flest motorbåter, men her holder Regina af Vindöen til. De viser frem sin nye 40-foter som hadde verdenspremiere under Gøteborgsmessen i februar.

Du kan se film av båten her