Vivace 34 begeistrer
Vivace 34 begeistrer
Vivace 34 begeistrer
Vivace 34 begeistrer

Vivace 34 begeistrer

Minbaad.dk har som første mediet prøveseilt nyheten som kommer på Båter i Sjøen. Her er inntrykkene.

Publisert Sist oppdatert

Troels Lykke i Minbaad testet nyheten i Øresund hvor båten var på vei til utstillingen som nå startet fredag i Tuborg Havn.

Ikke for nybegynnere

Båten er i følge Lykke svært livelig på roret som er dypt og smalt. Den lille båten gikk imponerende 6,7 knop på kryss. Båten er stiv og har 1,8 tonn bly i kjølen. Storseilet er stort og fokken smal og høy.

16 knop

På vei mot Øresund hadde Lars From som har utviklet båten 16 knop på loggen. Distansen Limfjorden Helsingør tok ikke mer enn 11 timer og båten hadde en snittfart på 8,5 knop.

Stor cockpit

Den danske journalisten mener at cockpiten er særdeles stor. Bak er den over to meter bred noe som gjør at den kan brukes som en solseng. Størrelsen sammen med bruk av mye teak før Lykke til å tenke på Wally. Løygangen er bak rormannen og dermed ikke i veien under seiling.

Godt håndtverk

Båten har hvitlasert teak under dekk. Ståhøyden er på 1,87. Forpiggen har køyer på over to meter. Under dørken liger det en bunnramme i rustfritt stål som holder kjøl og rigg på plass.

Kostbar

Båten koster 1,3 millioner danske kroner uten seil, men Troel Lykke syn ikke den er for dyr. Skroget er støpt i epoxy, den har en kostbar blybulb, stålramme og en rekke kostbare detaljer. Verftet har brukt ett år på prototypen, men regner med å kunne bygge båter i løpet av fire måneder. 38-år gamle Lars From har stor tro på at ordrene kommer etter all interessen båten har fått.

Du finner omtale av båten på www.minbaad.dk her.