Du finner kameratesten i dette bladet.
Nytt kamera for båten

Nytt kamera for båten

Vi testet vanntette kameraer i siste utgave av Båtliv og Seilas. Siden den gang har det kommet et nytt produkt.

Publisert Sist oppdatert

I testen hadde vi Pentax Optio W60, det eneste kameraet som ikke var nytt av året. Denne gangen kom ikke Pentax på topp, en det gjorde et Pentax kamera da vi testet vanntette kameraer for tre år siden.

    I forhold til testkameraet har den nye modellene PENTAX Optio W80 fått høyere oppløsning, fra 10 til 12 megapixler. Vi tviler på om bildene blir bedre av den grunn.

    Mer viktig er at beskytelsen har blitt bedre. Den tåler nå dybder til fem meter, en meter dypere enn forgjengeren. I tillegg skal det tåle fall fra én meter, og temperaturer på ned til ti minusgrader.

Bedre video

Vårt testkamera kunne ta opp i HD-kvalitet, men med svært få bilder per sekund, noe som førte til hakkete film. Nyheten kan ta opp HD-film med 30 bilder i sekundet.

    Kamera skal også få bedre bildestabilisator og mer avansert ansiktsgjennkjenningsprogram.

Den testede Pentaxen hadde det største zoom-omfanget av de testede kameraene. Også nyheten har 5 x zoom. Vi syns det vanntette kameraet fra Canon tok de beste bildene, men vi hadde ønsket en videre vidvinkel linse. Billigst var Fuji som man kan få ned til 1600. Panasonic var best på film, mens Pentax og Olympus var gode allroundere som ikke skilte seg ut hverken negativt eller med spesielle styrker.

Den nye vanntette Pentaxen kommer i salg denne måneden og vil koste 2.700.

Er du interessert i testen finner du Båtliv og Seilas hos Narvesen.