Fredrik Forsgren
Ny Malö med linjer fra Farr

Ny Malö med linjer fra Farr

Under Uppna Varv i august vil det annerkjente Örust verftet presentere en splitter ny 54-foter.

Publisert Sist oppdatert

Malö satser på topp seilegenskaper og har fått Farr Yacht Design til å utvikle undervannskroget og riggen på det nye flaggskipet.

Klassisk utseende

Det er ikke blitt presentert noen tegninger av den nye 54-foteren, men båten blir godt beskrevet i en pressemelding fra verftet. Nyheten vil få klassiske linjer med en skrå baug og en positiv hekk, men baugen vil bli skarpere enn hva vi er vant med fra Malø og skroget flatere og grunnere i midten.

Typisk Malø

54-foteren vil også få targabøyle over cockpiten som er et kjennemerke fra Malø. Den beskytter seilerne om bord ffor bommen, og er også et ypperlig festepunkt for storseilskjøte. Løsningen gjør at du får bedre drag på skjøte ved at det er lengre bak på bommen slik som båter med skjøte i cockpiten, men får en like ryddog cockpit som båter med skjøtet på hyttetaket.

Enkel å seile

Båten skal bli lett å håndtere hvor mannskapet kan betjene riggen via elektriske vinsjer i cockpiten. Roret er montert på et skegg og propellen med akslingen sitter godt beskyttet. Båten får en brøkdelsrigg med gennakerfallet helt i toppen. Båten er utviklet for trygg og komfortabel langturseiling.

– Vi merke at mange av flere  kunder ønsker å dra på langtur og kommer til oss for å realisere sine drømmer. Båen utvikles derfor fra grunnen av for et behaglig liv om bord, og blir utviklet med tanke på praktiske løsninger og driftsikre systemer. Dert gjør at kunden får muligheten til å fokusere på opplevelsene under langturseilingen, sier Fredrik Forsgren som nettopp har fått jobb som designer hos Malö Yachts.

Du kan selv se nyheten i Kungsviken 21. til 23. august.