Pauline og Pål Bratbak Book
Madonna under starten av ARC.

Selger utstyr, senker prisen

Familien Book Bratbak forandrer salgsstrategi for å bli kvitt båten

Publisert Sist oppdatert

Familen er på vei hjem fra Karibia, og har hatt det så hyggelig i den 31-fots lange Firsten at de venter barn nummer fire.

 – Ni måneder med fem om bord i First 31.7, men to voksne og fire barn neste sesong blir en smule trangt selv for oss. Forteller Pauline Book Bratbak til Seilas. Derfor er båten langt ut til salgs.

Plukker av utstyr

Familien ønsket først å selge båten med det utstyrer som den hadde til en høy pris, over 800 000, men har funnet ut at det ikke er lett.

    – «Madonna» er bade utstyrt for langturseiling og for regattaseiling, men ser at det ikke er så aktuelt for kjøpere. Langturseilere vil enten ha en meget billig båt, eller ser de etter en store turseiler.

    Nå har familien begynt å selge langtur utstyret bit for bit, og responsen har vært svært bra i følge Book Bratbak.

Du finner noe av utstyret som selges her

Slått av 150 000

Uten utstyret kan vi selge båten til en pris som matcher markedsprisen. Det er nok turseilere som ønsker en sporty båt, og kanskje seile en regatta nå og da som er målgruppen for båten. Båten er nå annonsert til 690.000,-

Du finner annonsen her

Tar pause fra båtlivet

– Barna har vokst opp i seilbåt, og elsker det, men det finnes mange andre spennende ting man kan gjøre på sommeren også. For oss er ikke seiling på Sørlandet eksotisk og spennende. Vi vil prøve oss på nye ferieformen, men vil nok kjøpe en ny større båt en dag, forteller Pauline som bare har positive minner fra langturen til Karibia og USA. Men det spørs om vi klarer å holde oss unna sjøen så lenge.

Med barnepike

Pauline er gravid og hjemme med Marina som bare så vidt har rundet året og Edvard. Pål og Emil på ti år seiler båten og er på vei til Cherbourg i Frankrike. Familien har etterspurt mannskap, og har fått om bord en legestudent.

    – Hun er kjempe søt, så det kommer til å bli veldig hyggelig for dem, forteller Pauline til Seilas, uten at vi skal spekuler om hva hun sikter til, men jenta har vært barnevakt for Emil.