Søk i arkivet

... og luksus for de heldige få.
... og luksus for de heldige få.
Egenartet seiliføring ...
Egenartet seiliføring ...
Fakimile fra jameslist.com
Fakimile fra jameslist.com

Planetens råeste luksus-seilbåt til salgs - med rabatt

«Maltese Falcon», er verdens dyreste og største luksusyacht. Nå er den til salgs for 99 millioner euro. Det er noe over 885 millioner kroner - men innebærer faktsk et realt priskutt i forhold til tidligere salgsforsøk.

Den 88 meter lange superbåten, som ble levert fra Perni-verftet i 2006 ligger for salg på nettstedet jameslist.com, en adresse der er tett mellom de mest hårreisende luksusartikler. Men selv i dette selskapet er «Maltese Falcon» noe for seg selv, og hun omtales da også rett og slett som «creme de la creme» i yacht-verdenen.

Selgeren er den amerikanske milliardæren Tom Perkins, som var gift med avdøde Gerd Thune-Ellefsen fra Hamar. Han skapte sin formue som databoss i blant annet HP og Compaq, samt som grunnlegger av investorselskapet KPCB - og er kjent som en båtentusiast.

Men tross den gigantiske millionsummen selgeren forlanger er dette kanskje et røverkjøp? For opprinnelig ville Perkins ha 115 millioner euro for båten, og han innrømmet i et intervju med «60 minutes» i 2007 at båten hadde «kostet mer enn 150 millioner dollar - men mindre enn 300 millioner» å bygge.

Utstyrslisten i salgsannonsen krever hektisk scrolling selv på de største skjermer, og de få, heldige passasjerene kan velte seg i luksus og et rikt utvalg maritime lekesaker. Teknisk interesserte kan også få med seg at dette vidunderet i stål, aluminium og karbon har tre roterende master, DynaRig seilsystem - og kan mønstre hele 15 seil.

Normalmannskapet er 16 mann, mens lugarkapasiteten er 12 personer – i tillegg til rederens egen suite. Muligens skyldes den nokså moderate lugarkapasiteten at båten er registrert på Cayman-øyene - som frakteskip!

Se flere bilder av superbåten her.

Foto, hovedbildet: Rick Bucich/commons.wikimedia.org
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen