... og luksus for de heldige få.
Egenartet seiliføring ...
Fakimile fra jameslist.com

Planetens råeste luksus-seilbåt til salgs - med rabatt

«Maltese Falcon», er verdens dyreste og største luksusyacht. Nå er den til salgs for 99 millioner euro. Det er noe over 885 millioner kroner - men innebærer faktsk et realt priskutt i forhold til tidligere salgsforsøk.

Publisert Sist oppdatert

Den 88 meter lange superbåten, som ble levert fra Perni-verftet i 2006 ligger for salg på nettstedet jameslist.com, en adresse der er tett mellom de mest hårreisende luksusartikler. Men selv i dette selskapet er «Maltese Falcon» noe for seg selv, og hun omtales da også rett og slett som «creme de la creme» i yacht-verdenen.

Selgeren er den amerikanske milliardæren Tom Perkins, som var gift med avdøde Gerd Thune-Ellefsen fra Hamar. Han skapte sin formue som databoss i blant annet HP og Compaq, samt som grunnlegger av investorselskapet KPCB - og er kjent som en båtentusiast.

Men tross den gigantiske millionsummen selgeren forlanger er dette kanskje et røverkjøp? For opprinnelig ville Perkins ha 115 millioner euro for båten, og han innrømmet i et intervju med «60 minutes» i 2007 at båten hadde «kostet mer enn 150 millioner dollar - men mindre enn 300 millioner» å bygge.

Utstyrslisten i salgsannonsen krever hektisk scrolling selv på de største skjermer, og de få, heldige passasjerene kan velte seg i luksus og et rikt utvalg maritime lekesaker. Teknisk interesserte kan også få med seg at dette vidunderet i stål, aluminium og karbon har tre roterende master, DynaRig seilsystem - og kan mønstre hele 15 seil.

Normalmannskapet er 16 mann, mens lugarkapasiteten er 12 personer – i tillegg til rederens egen suite. Muligens skyldes den nokså moderate lugarkapasiteten at båten er registrert på Cayman-øyene - som frakteskip!

Se flere bilder av superbåten her.

Foto, hovedbildet: Rick Bucich/commons.wikimedia.org