8 meteren «Carmen» og 12 meteren «Vema» har deltatt i Klassisk Seilas.
Johan Anker-konstruksjonen «Bojar» har vært en trofast deltaker i Klassisk Seilas
Peer Moberg var en annen OL medaljør som har deltatt i Klassisk Seilas.
Ole Petter Pollan seilte spissgatteren «Jeløya» i jubileumsregattaen i 2006

Klassisk Seilas 2009

Siden 100 års jubileet for bladet i 2006 har Seilas arrangert regatta for klassiske båter i forbindelse med Oslo Race Week. Nå står en ny Klassisk Seilas for døren.

Publisert Sist oppdatert

Klassisk Seilas er blitt en del av trebåtenes terminlste på forsommeren og mange har tatt regattaen som en gjennomkjøring før Færderseilasen. Samtidig har arrangementet en hyggelig sosial profil da bladet etter seilasen har invitert seilerne og bladets kunder til et hyggelig treff på land.

Etter en knallstart med hele 26 båter i jubileumsarrangementet har deltakerantallet stabilisert seg på et noe noe lavere  nivå i 2007 og 2007, og arrangøren går derfor tilbake til utgangspunktet da seilasen ble arrangert med start og innkomst ved Dronningen på Bygdøy, der mange av deltakerne har sin hjemmehavn.

Klassisk Seilas er åpen for trebåter i alle størrelser og seiles etter Gundermetoden, det vil si at de minste båtene starter først, og dersom måltallet korrepsonderer 100% med utseilt tid, kommer alle båtene likt i mål. Slik er det imidlertid aldri, men det blir likevel gjerne en spennende innspurt og hard kamp om plasseringene.

Klassisk Seilas starter i år tirsdag 9. juni, med første start utenfor Dronningen kl 1800. Etter regattaen bir det samling i KNS klubblokaler for deltakerne og Seilaskunder som deltar som mannskap i regattaen.

Interessere deltaker kan melde seg her