Hallberg-Rassy med ny 31-foter
Hallberg-Rassy med ny 31-foter
Hallberg-Rassy med ny 31-foter

Hallberg-Rassy med ny 31-foter

Nyheten, Hallberg-Rassy 310, vil få verdenspremiere på  Öpna Varv i slutten av august.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha levert mer enn 2000 31-fotere i 16 år kommer Hallberg-Rassy husdesigner German Frers med en erstatning til den historiske 31 Mk II.

Etter Hallberg-Rassys erfaringer fra ikke mindre enn 2145 leverte 31-fotere, og den positive mottagelsen av HR 372, presenterer verftet nå en helt ny Frers-tegnet Hallberg-Rassy 310. Båten erstatter Hallberg-Rassy 31 Mk II, som har vært bygget i hele 16 år og så sent som i 2006 fikk betegnelsen «Best i test»  i sammenligning med nye båter i samme størrelse.

Båtens minner mye om fjorårets nyhet HR 372 som vi testet i desember. Du kan lese om testseilingen her.

Letthåndterlig

Den nye modellen skal være lettseilt med et tidsriktig skrog og moderne seilplan som innbefatter en såvidt overlappende fokk. Båten leveres også med selvslående fokk og Code Zero eller gennaker kan føres fra mastetoppen til et demonterbart baugspryt.

Klassiske H-R egenskaper

Cockpit er 2,35 m lang og er åpen akter for at det skal være lett å entre båten fra brygge. Hallberg-Rassys typiske kjennetegn som frontvindu og blykjøl på dyptt kjølsvin er selvsagt integrert i den nye båten. Skrog og dekk er satt sammen ved laminering før innredningen er montert. Fotlisten er i teak og regnvann på dekk dreneres gjennom ledninger som går ut i sjøen under vannlinjen.

Lys og luftig inredning

Inredningen lys og uvanlig luftig for en båt i denne størrelsesorden. I alt er det 14 lysinslipp med to skylight i salongen der det også er ni sidevinduer som alle er til å åpne og på samme størrelse som på Hallberg-Rassy 43 Mk II. Både L-sofa og benken i salongen har en lengde på to meter. Mastestøtten står i direkte tilknytning til hovedskottet og tar derfor ikke plass i salongen.

Sjøgående pentry

Pentry er tilpasset seilas på havet og står heller ikke i veien for inngangen til akterlugaren som for øvrig har to vinduer som kan åpnes, samt skap. Køyelengden er 2.06 m, med 1.43 m bredde i bredde ved hodet og 1.00 ved føttene.  De samme målene gjelder i forpiggen som også har kommode og skylight. 

Rekkevidde på 360 nautiske mil

Volumet på drivstofftanken gir båten som er utstyrt med en 22 hk dieselmotor en rekkevidde på 360 nm ved 2/3 fart. 

Basisprisen er ca 140.000 Euro inkl MVA (NOK 1.262.000) levert verft.