Grandprixbåt med innredning
«Vincitore» er tegnet av Reichel/Pugh

Grandprixbåt med innredning

«Vincitore» ser ut som en TP52, men har komfort under dekk. Konseptet blir kalt «Crossover».

Publisert Sist oppdatert

«Vincitore» er tegnet av Reichel/Pugh som også har tegnet Melges 24 og Green Dragon.  Båten kom på vannet for ett år siden. Nylig vant den sin klasse under IRC på St. Thomas med seks førsteplasser av en serie på syv seilaser. På andre kom en Swan 42 og tredje en Cookson 50, tilsvarende «Al Capone» som nå heter «Camilla».

Svært lik en TP52

Det er først når du stikker hodet under dekk du ser at dette ikke er en TP52. Liker du mye tre under dekk vil du nok ikke like det du ser, men båten følger innredningstrenden hvor vekt og funksjonalitet er viktigst. Båten skal være raskt på kryss og kan seile opp mot 30 knop på slør i følge prosjektansvarlig Rodney Keenan.

Fordel under IRC

Oppdraget til designeren var å lage en båt som var raskest mulig, men mer komfortabel enn de ekstreme regattabåtene. Slik at du ikke føler at du forsvinner inn i en hule når du går av vakt.

IRC reglen premierer en båt med turinnredning. Så når man ikke blir staffet for å ha det godt om bord, så hvorfor ikke. Båten vil få bedre etterverdi, og gjør det mulig for å en tur med kona, forteller Rodney Keenan, fra Quantum Sails New Zealand som har vært med å utvikle båten til Sailing World.

Noen data

LOA     52', 15,8 meter

Bredde     4,4 meter

Vekt     8,2 tonn.

Dybde    3,5 meter

Seil kryss 178 kvm

Seil slør 345 kvm

Seil    Quantum New Zealand

Mast    New Zealand Rigging

Hardware    Harken

Electronics    B&G

Builder    Davie Norris Boatbuilders

Designer    Reichel/Pugh

Project manager    Rodney Keenan

Sånn skal en tur/regattabåt ser ut under dekk.