Audun Hetland med foredrag fra sin eventyrlige seilas.
Esben Torget i X-Yachts foran Xc45.
Årets båt, Xc45 utstilt på Nesset
Dufour 34e er en ny versjon av verftets velykkete 34 foter.
Dufour 405 er en turseiler i Grand Large serien, men har fått mange nye detaljer.
Per Øyvind Iversen og Peter Antonse satser med nye Dufour modeller. Her foran 405 som de har stor tro på.
Per Christian Bordal i Briz fikk ikke opp sin Grand Soleil 40 på grunn av is og viser i stedet frem en RS Feva i Son.
Barnafamiliene har funnet frem til utstillingen i Son. Her prøveseiler lille Oliver RS Feva.
Flesvik hos Heitmann kan tilby gode tilbud på Jeanneau i Drøbak.
På Nesset er det gjort klart for foredrag.
Morten Herregården i Normar gjør det klart til storinnrykk.
Du kan kjøpe en familebåt til 555 000 i Drøbak. Der er det billig eurokurs og messerabatt,
Bavaria 35 er den eneste seilbåten Lunde båt viser frem, men resten av serien kan du se i Leangbukta.

Seilas på båtutstillingsrunde

Dagen går fort når man skal besøke messene på Østlandet om dagen. Mye liv er det kun i Lillestrøm.

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: Moody 41 og 45 ds er Lillestrøms største seilbåter.

Skal du se på seilbåter holder det ikke å beske messen i Lillestrøm. De store norske importørene har egne haller rundt omkring på Østlandet, og de syns det blir tungvint og kostbart å flytte sin permanente utstilling til Lillestrøm. I fjor gikk importørene i Son sammen og dannet Seilmessen. De gjentar opplegget i år, og får nå konkurranse fra Jeanneau i Drøbak og X-Yachts på Nesset som har startet Båtmessen. Vi har brukt dagen for å lodde stemningen rundt om kring.

Flest vil til Son

Tidligere denne uken hadde vi en uhøytidlig spørreundersøkelse hvor vi spurte dere om hvilken messe dere ville besøke. Over 40 prosent ville besøke Seilmessen i Son. 34 prosent vil til Lillestrøm, 13 prosent vil holde seg hjemme og 12 prosent vil til Drøbak. Du kan se vår undersøkelse her.

Få parkeringsplasser i Drøbak

Utenfor Heitmanns bygg i Drøbak er det mye snø. Så mye snø at det kan bli problemer med å finne parkeringsplass. Vi startet vår runde der, og før lunsj fredag var det svært stille. Men selve utstillings bygget er kanskje den flotteste av de alle, og med få mennesker vil du bli godt fulgt opp som kunde.

   

Norges beste eurokurs

Mens Eurokursen lurer rett under ni kroner om dagen, har Heitman bestemt at hos han koster euroen kun åtte kroner. Prisene er den samme som i høst, og i tillegg kan de i Drøbak også lokke med ekstra messerabatt. På den største utstilte båten er rabatten på 120.000,- samt en valuttakurs rabatt på mye mer.

    Jens Petter Flesvig forteller at Jeanneau verftet gir rabatter, kan by på en Sun Odyssey 30i til 555 000,-

Første salg i Son

Vi ankom Son rett etter lunsj og da hadde Normar alt solgt sin første båt. I son var det en del mennesker, men lagt fra trangt. Gutta i D-Yachts startet messen dagen før da en potensiell kunde som kom langveisfra banket på døren. Som har flest seilbåter hvor noen står inne, men også en del båter ute. Mest spennende er Dufour 405 og Dufour 34e.

Klart for foredrag

Hos X-Yachts på Nesset er det stille. I hallen har de fire båter utstilt, X-34, X-40, X-41 og Xc-45. Sistnevnte er kanskje den mest spennende og ble kåret til årets båt i Europa i år.

Hos X-Yachts er det gjort klart for foredrag. På søndag kommer Christen With.

Tidlig kveld i Lillestrøm

Før vi var kommet til Lillestrøm var ettermiddagstrafikken dukket opp. Den gigantiske parkeringsplassen var nesten full av biler, og nytt i år er parkeringsautomatene. Nå må du betale på forhånd etter hvor lang tid du ønsker å stå. En time koster 40 kroner og neste mulighet er fem timer. Det koster 70 kroner.

    Jeg rakk akkurat foredraget til Audun Hetland i Seilas regi. Foredraget varte en time, og før Hetland var ferdig, var messen slutt. Merkelig å stenge klokken seks på en fredag når folk kommer ut etter jobb. Da blir det ikke mye tid.

Du kan lese om våre foredrag her.