Sprek 30-foter fra Polen
I Düsseldorf.
Sprek 30-foter fra Polen

Sprek 30-foter fra Polen

Polen  er blitt en europeisk stormakt som seilbåtprodusent. Det kommer stadig nyheter fra de polske verftene. Her er en av de siste, en interessant 30-foter som hadde premiere i Düsseldorf på nyåret.

Publisert Sist oppdatert

OVER: Godt med plass under dekk: foto: Axel Nissen-Lie.

Mens de fleste seilbåtverftene vest i Europa nå er mest opptatt av 40-fotere eller større, holder polakkene seg til litt mer moderate båtstørrelser. Der er fortsatt 30-foteren en stor båt, slik den også var i vårt land for 30 – 40 år siden. Og i dagens marked burde 30-foteren ha gode muligheter igjen – det er plass nok for en hel familie i en 30-foter, og vel så mye seilglede som i de ti fot større båtene.

«Nautinger 30 S» er en moderne konstruksjon, en cockpit større enn hos noen av konkurrentene, men likevel med mye plass under dekk.

Båten leveres både med og uten baugspryd og i skrogfarge etter kjøperens ønske. Kjøldybden kan varieres mellom 0,45 og 1,75 m. 7/8-dels rigg med to salingshorn, 42,5 kvm duk fordelt på 24 kvm i storseilet og 18,5 kvm i foreilet.

Foreløpig er det ingen norsk importør, men interesserte kan få mer informasjon om båt og priser på www.nautiner-yachts.pl