Søk i arkivet

Linges vakre havkrysser fra 1970 under tysk flagg og nå under navnet «Fortuna».
Linges vakre havkrysser fra 1970 under tysk flagg og nå under navnet «Fortuna».

Lingebåt etterlyses

En tysk leser og eier av en vakker Lingebåt fra 1960 etterlyser informasjon om den norskbygde båten.

Båten ble tegnet av Jan H. Linge og bygget hos Ottar Larsen i Drøbak i 1960. I følge den nåværende tyske eieren het hun «NAP VIII» som ny. I dag heter hun «Fortuna» og seiler under tysk flagg med G7 150 i seilet.
Båten er 11,95 m lang, 8,25 m i vannlinjen og 3,1 m bred, bygget i mahogny på eik og rigget som kutter. Eieren er svært interessert i å finne ut mest mulig om båtens historie.

Ingen av Linges båter er registrert i samlingen av norske lystbåtkonstruksjoner på Norsk Sjøfartsmuseum. Der finnes ellers både tegninger og informasjon om de fleste norske lystbåtene fra Colin Archers tid og frem til vår tid. En henvendelse direkte til Linges familie har heller ikke ført frem. Men hvis du kan hjelpe eieren av den vakre Lingebåten med opplysninger, kan du kontakte Joan Solans Gongora her. Send gjerne kopi til Henrich Nissen-Lie


 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen