Raymarines nye A-serie
Raymarine C 140w koster 44 000 tusen.
C-seriens navigasjonshjul.
Norske priser på C-serien

Norske priser på C-serien

Årets største elektronikk nyhet kommer fra Raymarine. Vi har fått prisene.

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: C-serien ble lansert i Norge under Dra til sjøs messen i Bergen.

C-serien er bestselgeren fra Raymarine og er å finne i de fleste Bavaria, Jeanneau og Beneteau modeller. Nå har serien fått en kraftig oppgradering med tre helt nye modeller, samtidig som de tre gamle selges til en rimeligere penge.

Raskere og bedre

Den nye C-serien skal være 2,5 ganger raskere enn den gamle og 15 prosent raskere enn E-serien. Den har fått en skjerm i breddeformat, ikke for å se film, men for å få to kvadratiske vinduer mår skjermen deles i to bilder. Oppløsningen har blitt mye høyere slik at bildene inneholder mer informasjon og detaljrikdom.

Nytt navigasjonshjul

Raymarine har også stjålet litt fra iPod og lansert et multifunksjonshjul ”Unicontrol” som gjør det svært raskt og enkelt o flytte seg rundt i kartet og bla i menyer. Med den nye C-serien så er det digital radar som gjelder, og radaren kobles sammen med plotteren via en tynn ledning.

Tre størrelser.

Plotterne har vokst i bredden. Det nye formatet vil nok passe bedre inn i motorbåter hvor det er plassen i høyden som setter begrensningen enn i seilbåter hvor det ofte er bredden som setter begrensing i rattpidestallen. Den minste med 9 tommers skjerm vil nok bli bestselgeren, men den er litt bredere enn den gamle C80, så det er ikke sikkert om den får plass i alle båter.

Du kan lese vårt første inntrykk av C-serien her.

Billigere

C90w koster kun 2500 kroner mer enn den gamle 80 koster. Men den nye modellen har innebygget antenne. Den leveres også med Navionics Silver kart for hele Europa. Disse kartene er enklere enn de vanlige Gold-kartene, men fullt brukbare til vanlig navigasjon. Med den nye modellen sparer du dermed penger til både kart og antenne.

    Vurderer du å kjøpe en gammel C70, så ta en titt på den nye A70 først. Den har også antenne og kart inkludert, har høyere oppløsning på skjermen og koster noen kroner mindre.

Du kan lese mer om den nye A-serien her.

Priser:

C90w kr 23 950

C120w kr. 32 500

C140w kr. 43 950

Priser på gamle modeller

C70 14 900

C80 21 500

C120 29 375