Skarpseiler med nattklubb
Båten har en moderne rigg uten akterstag.
Tauverk kan skules i en boks under vinsjen.
Fronten av cockpiten har en ny løsning.
Tøff belysning, mørkt treverk og alcantara stoff gir nattklubb følelse.
Byssa er skult i seksjoner som kan trekkes ut ved behov.
Båten har et skikkelig bad.
Partysalong med en køye for de heldige.
Cockpiten har sofaer helt til borde.
Her ser du lokket over hytta.
Hytta har et kullfiberlokk som dekk tau. Teakdekk gjør at den får et Wally preg. Se rekkestøttende. Lette i aluminium.
Huzar har tøfe skroglinjer.

Skarpseiler med nattklubb

Huzar 28 tar den helt ut. Tøffe linjer, frekk innredning og avansert bygget.

Publisert Sist oppdatert

Düsseldorf, Tyskland

Huzar 28 er for seilere som ikke tar med familien, men for seilere som tar med venner, eller aller helst vil trekke damer. Men dette er ikke noe tullebåt. Båten er kanskje messens mest innovative og er pakket av nye ideer som overbeviser. Båten skal være rask og enkel å håndtere. Båten har en 14 hesters innenbordsmotor.

Polsk design

Polske båter er ikke lengre det samme som snodig design og billige løsninger. På messen i Dusseldorf er det flere båter som imponerer. Delphia 47 har en splitter ny innrednings som jeg er sikker på at selv kresne nordmenn vil falle for. Også lille skippi 750 imponerer. En rask og lett turseiler på nesten 8 meter med klare trekk fra Melges 24.

Du kan lese mer om Skippi 750 her.

Du kan lese mer om Delphia 47 her.

    Men Huzar 28 går lengst på design. Skulle tro båten var laget av italienere. Skulle nesten tro det var Wally som stod bak prosjektet. Det beste av alt, båten er like avansert som den ser ut til å være.

Nesten ferdig

Få timer før utstillingen åpnet i Dusseldorf ble deler av båten spraymalt. Men folka fra Em-yachts verftet ble heller ikke ferdig. Toalettet var låst, – det sitter noen der, spøkte utstillerne med. Båten er så ny at det ikke står noe som helst på verftets nettside om båten enda.

    Båten er avansert bygget i sandwich med høykvalitets glassfiber og kullfiber.

Nattklubb

Båtens interiør er noe jeg aldri har sett før, i hvert fall ikke på en seilbåt. Det ser ut som en nattklubb. Skult i taket er det en lysslynge som gjør belysningen spennende. 

    Treverket består av lys eik og mørk wenge. Store deler av innredningen er dekket av mikrofiberstoff som minner om alcantara.

    Båten har en bysse som svinges ut fra en skufferekke. Båten har et fult toalettrom, som jeg ikke fikk se, hvor det er plassert et elektrisk toalett.

Nytenkende cockpit

Benkene er nesten som sofaer og er plassert helt i bordet. Du sitter meget komfortabelt med god sikt fremover. I forkant av cockpiten er vinsjer plassert. I bakkant av vinsjen er det store riller ned til et stort rom hvor tau kan føres.

Fin rigg

Båten har et moderne storseil av Volvo Ocean Race typen. Fokken er selvslående. Masten er svart, men laget av aluminium av Selden. Båten er uten akterstag. Båten ser svært rask ut. Den er lett og har samtidig høy kjølprosent samt en dyp bulbkjøl. Det kjør at den kan føre mye seil.

Noen data

LOA 8,55 m

Bredde: 2,59 m

Dybde: 1,90 m

Vekt: 2,59 tonn

Ballast: 1,20 tonn

Motor: 14 hk

Ståhøyde: 1,55 m

Mastehøyde: 13,35 m

Seilareal: 44 kvm

Du finner mer om verftet her

www.em-yachts.com