Asker og Risør går for RS Feva

Norges Seilforbund tilbyr med støtte av importøren og en sponsor tomannsjollen RS  Feva til norske seilforeninger. Seilforeningene i Asker og Risør har slått til

Publisert Sist oppdatert

Styret i Asker Seilforening har besluttet å gå til innkjøp av fire RS Feva. I tillegg vurderes det kjøp av ytterligere to båter. Båten er en tomannsjolle som i utgangspunktet er ment for barn mellom 10 og 16 år. ASF vil dels benytte båten i nybegynneropplæring og kursvirksomhet, samt til ordinær regattaseiling.

Foreningen håper at båten kan bidra til at man beholder seilere som er vokst ut av optimistjollen og rekrutterer nye som foretrekker å seile en båt det kan være to ombord i. Båten er rask og planende med storseil, fokk og genaker. Den kan være et alternativ for de som vil seile, men som ikke trives alene i optimistjollen eller zoom. Båten er i Norge logget til 12 knop i god/mye vind uten bruk av genaker. Den er stabil og kan seiles av en litt erfaren og en nybegynner. Her er en mulighet til å få med en venn/vennine/søsken på artig seiling.

Ytterligere informasjon om båten kan fåes på www.seiling.no eller google RS Feva XL for mer info.

De som er interesserte i å seile denne båten kan melde sin interesse til Dag L Furu yel. 90 69 05 37 2nestleder@asker-seilforening.no. Det vil bli arrangert prøveseiling så snart båtene er mottatt etter påske.

Noen av båtene kan også bli leid ut på åremål. Leiepris er ennå ikke fastsatt, men antas å ligge mellom 3-4.000,- kroner.

Foreningen har som mål å skaffe lokale sponsorer til alle båtene. Stykkpris kr 10.000,- + kostnader til påføring av reklame (ca 2.000), totalt kr 12.000,-. De som er interessert i å seile RS Feva og har mulighet til å skaffe sponsor til båten, får ett års gratis leie av båt.

Også Risør Seilforening slår på stortromma og planlegger en investering i seks nye båter. Større fart og bedre mulighet til å konkurrere, skal få ungdommen seilinteressert. Prosjektet er å betrakte som en av seilsportens største rekrutteringstiltak noensinne. 75 båter av typen “Feva” skal selges til klubber og regioner til sterkt reduserte priser, og Risør Seilforening ønsker å kjøpe seks av disse.

– Risør har hele tiden vært en pådriver for tomannsjoller for barn og ungdom. Men prisen på denne typen båter har vært for høy til at klubber og regioner har kunne satse. Nå har man imidlertid funnet fram til den engelske båten “Feva”, en båt som er den mest solgte tomannsjollen i verden de to siste årene, forteller leder Kåre Karlsen i Risør Seilforening til Aust Agder blad.

Spleiselag

I seg selv er også denne båten for dyr til at mange klubber har vært interessert i å kjøpe den, men i en storsatsing fra Norges Seilforbund, importøren av “Feva” og Havfonn AS som hovedsponsor, får nå klubber og regioner mulighet til å kjøpe inntil seks båter til sterkt redusert pris.

– Disse båtene koster til vanlig 53.000 kroner, mens vi nå får kjøpe de til 29.000 kroner sier Karlsen. Men selv til en sterkt redusert pris, er en investering i seks slike båter et stort løft for Risør Seilforening.

– I utgangspunktet snakker vi jo om en utgift på nærmere 180.000 kroner. Men seilkretsen har et båtfond som Risør ikke har benyttet seg av tidligere. Her vil vi få et rente og avdragsfritt lån på en tredel av summen. I tillegg har vi satt ned en finansieringsgruppe. Det er jo forskjellige steder man kan søke om støtte, og det vil vi prøve oss på.

Norges Seilforbund står bak satsingen på RS Feva og har håp at klassen vil bli en levedyktig tomannsjolleklasse. Det antas at også flere foreninger vil gå til innkjøp av RS Feva. Klassen er den hurtigst voksende seilklassen i verden. I Sverige var det i 2008 ca 80 båter, og i Danmark ca 140. Klassen er ellers stor i England.