Mini Volvo Ocean Race båt
Mini Volvo Ocean Race båt
Mini Volvo Ocean Race båt
Mini Volvo Ocean Race båt
Mini Volvo Ocean Race båt
Mini Volvo Ocean Race båt
Båten har en meget stor og bred cockpit.
Mini Volvo Ocean Race båt
Standen til CQ6 er ikke helt klar.
Båtens skrog minner om Team Russia i Volvo Ocean Race.

Mini Volvo Ocean Race båt

CQ-6 er utviklet med et mål. En billig sportsbåt med alt av den siste teknologien som gjør seilingen spennende. Se film.

Publisert Sist oppdatert

Düsseldorf, Tyskland

CQ-6 blir produsert av LinQ boats som er et lite nederlandsk verft. Deres avanserte kjølbåt er en av Dusseldorfmessens sprekeste båter.

Svingkjøl

Båten er under seks meter, men har det meste av teknologi som en Volvo Ocean Race båt. Båten er faktisk et produkt av Volvo Ocean Race. Gründer Jurian Rademaker var med i ABN Amro prosjektet, båten som vant siste Volvo Ocean Race.

    CQ-6 er bygget svært lett med avanserte materialer, den har ekstremt mye seil for sin størrelse. Stabiliteten får den fra kjølen som kan svinges til lo for bedre stabilitet. Det gjør at båten planer meget tidlig. Kjølen kan svinges 45 grader til hver side. Båten har en hydraulisk arm på kjølen, og kjølen svinges fra den ene siden til den andre på syv sekunder. Hydraulikken styres med en trykkapp.

    Båten har en roterende vingmast i kullfiber. Stående rigg har PBO fiber.

Entype

Det er bygget to prototyper av båten, og den har blitt seilt i over 18 måneder. Det skal sikre at båten er 100 prosent før den nå blir lansert i markedet. Tanken er å lage en entypeklasse.

    Båten skal være svært rask, og 20 knop skal være fult mulig å oppnå under gode forhold. Også på kryss skal den være rask og seiler godt over sin vannlinjehastighet.

    Båten har en vanntett luke, ned under hytta, men er helt tom under dekk. Her er det kun plass til å kaste inn noen bagger og litt mat.

   

Avansert bygget

Skroget er støpt med epoxy og glassiber under vakuum. Forsterkninger er gjort med kullfiber.

    På messen selges båten til en redusert pris. Du får den for 34.990 euro inkludert moms. Verftet vil gi superrabatt til foreninger som ønsker å kjøpe flere båter.

Noen data

LOA: 5,81 m

Bredde: 2,27 m

Dybde: 1,66 m

Vekt: 465 kg

Ballast: 200 kg

Storseil: 21,2 kvm

Fokk: 8,3 kvm

Gennaker: 51 kvm

Du finner mer info om båten her.