C140w fra siden
Raymarines nye A-serie har skjermer fra 5 til 6,5 tommers skjerm.
C-serien er ikke formelt lansert, men vi har funnet noen dårlige bilder på nett.

Endelig en ny C-serie

Raymarine har alltid vært ledende på båtelektronikk, men deres populære C-serie er ikke lenger moderne. Det blir deres nye serie.

Publisert Sist oppdatert

De nye C-serie modellene til Raymarine ble vist frem til utvagte personer i et lukket rom på Mets. Vi har forsøkt å få informasjon om modellene fra Belamarine som selger disse i Norge, men de vil holde tilbake informasjonen til produktene er salgsklare. Det står enda ingen ting om den nye C-serien på Raymarines nettsider, men vi har sporet opp informasjon på diverse nettbutikker i USA og Tyskland.

På høy tid

Etter at Raymarine lanserte sin nye A-serie i høst med svært gode spesifikasjoner, bedre enn den gamle C-serien på mange områder, ble C-serien raskt utradert. A-serien selges med antenne og kart inkludert. Prisene på gamle modeller fra C-seien har også falt mye, noe som kunne tyde på at Raymarine ønsker å tømme lagrene. Les mer om A-serien her

Bredskjerm

Raymarine kommer med tre modeller i den nye serien. Den minste modellen har 9 tommer skjerm, og den største har 14 tommer. Felles for dem alle er at skjermen har widescreen format, derfor også en w i modellbetegnelsen. Skjermen skal være laget for å vise to bilder ved siden av hverandre. De to delene vil være to kvadrater.

Brukergrensesnittet har blitt optimalisert. En stor knapp, “UniControl”, gjør at du raskt flytter deg rundt på skjermen.

Inkludert kart og GPS

I tyskland vil plotterne selges med kart for hele Europa inkludert. Standardkartene vil være Navionics Bronze, som kan oppgraderes til Gold eller Platinum. Plotterne vil som A-serien har en antenne innebygd, men kan også ha ekstern tilkobling.

Høy oppløsning

De to største modellene vil skjermer ha  WXGA-oppløsning. Det betyr at skjermen vil ha 1280 x 80 punkter. 9 tommeren vil ha en oppløsning på 800 x 480 punkter. Høy oppløsning gjør kartene mer detaljrike, og er bra når man vil f.eks kjære radarbildet ved siden av kartet, eller kjøre to kart med forskjellige zoomnivåer side om side.

Ikke mye dyrere

9 tommeren koster 2.895 euro i Tyskland med 19 prosent moms. Den gamle C80 koster i samme butikk 2.199,- men denne har ikke kart, noe som vil koste 99 euro. C120w koster 2.895,00 EUR, og C140W koster 4.980,00. I USA koster modellene 2,299.00, 4,399.00 og 4,399.00 dollar.

Fleksible modeller

Tilkoblingsmulighetene er gode. Alle modellene vil ha tre NMEA innganger og to utganger. De vil også ha to Seatalk HS data porter, en seatalk 1 dataport, samt en Seatalk NG dataport. Seatalk HS bruker vanlige ehernett kabler slik som på´PC, noe som gjør oppkoblingen svæt enkel. Det er også lett å bygge et nettverk. Med Seatalk HS kan du bruke Raymarines avanserte digitale radarer. Med de nye plotteren kan du videre kontrollere Raymarines nye autopiloter SPX (N2K). Videre har plotterne kompositt video inngang slik at du kan koble til kamera, eller TV. Du kan koble til en ekstra skjerm til nettverket.

Vi har våre opplysninger fra en tysk elektronikk webbutikk. Informasjonen er senere blitt slettet. Vi fant det (på tysk) her

Du finner litt info fra en engelsk butikk her.

Her fra en amerikansk butikk.