Jesper Bank er tilbake til røttene
13 AUG 1948: 20 YEAR OLD PAUL ELVSTROM OF DENMARK IS SEEN AT TORQUAY, DEVON AFTER WINNING THE FIREFLY CLASS OF THE OLYMPIC YATCHING COMPETITION. DENMARK CAME FIRST IN THE CLASS WITH A TOTAL OF 5,543 POINTS.(DA) Mandatory Credit: Allsport ...

Gammelt lederteam tilbake hos Elvstrøm Sails

Med en ny investorgruppe er de tidlgere Elvstrøm ansatte Claus Olsen og Jesper Bank tilbake i folden i det kjente danske seilloftet

Publisert Sist oppdatert

Gruppen har kjøpt tilbake seilloftet fra den tidligere eieren Peter Jørgensen og mens Claus Olsen gjenopptar rollen som toppsjef blir den tredobbelte OL medaljør Jesper Bank kommersiell sjef for  Elvstrøm Sails. Bank satt i styret for  Elvstrom Sails i perioden 1992-2001. Andrew Smith fortsetter som tekninsk sjef med ansvar for design and produksjon ved hovedkontoret i Aabenraa. Han vil dermed sikre kontinuitet i utviklingen av avanserte design- og produskjonsmetoder, inkludert fabrikken for membranproduserte seil som ligger tett ved hovedloftet. 

- Vi er svært oppglødde over å ha sikret oss Elvstrøm Sails, et selskap Claus og jeg har vært involvert i i mange år, var Jesper Banks kommentar til overtagelsen. - Elvstrøm Sails er et godt merkenavn med en sterk posisjon i markedet. Vi ser nå frem til å utvikle merket videre i retning av enda mer avansert design, utvikling og produksjon. Vi er mange dyktige folk her hos  Elvstrøm Sails.

 

Elvstrøm Sails er idag Europas største seilmaker med mer enn 50 loft og forhandlere på verdensbasis. Loftet tegner og produserer seil fra sitt 5,700 kvm store produksjonslokale i Aabenraa, og er dermed også Europas største enkeltstående produsent av seil.  Elvstrøm Sails ileverer standard seil til Bavaria, Hallberg Rassy og andre lkjente everft i tillegg til å produsere spesialseil for turseiling, regatta og grand prix seil for båter over 70 fot som Oyster, Swan og Wally Yachts. 

 

Bank vil gjerne fokusere på selskapets vekstmuligheter, særlig for større båter og han regner med at mer enn 25% av den fremtidige produksjonen vil være til båter over 70 fot og superyachtmarkedet. - Båter i denne størrelsen trenger solide og pålitelige seil og vi har fasilitetene til å produsere seil på dette nivåete, sier Bank.

Elvstrøm Sail ble grunnlagt av Poul Elvstrøm midt på femtitallet og var lenge dominerende som produsent av verdens beste seil til joller og mindre kjølbåter.