Vindmåler
Multi-instrument
Kartplotter fra AdvanSea

Nytt elektronikkmerke

Under Mets utstillingen lanserte franske Navimo prisgunstig elektronikkutstyr.

Publisert Sist oppdatert

AdvanSea heter de nye produketen som består av multi-instrumenter og små plottere. Under pressekonferansen hvor instrumentene ble lansert fortalte sjefen for den nye satsningen, Anne Marie Grenier, at fokuset for produktene vil være ettermarkedet. Produktene skal være utviklet for å appellere til kostnadsbeviste kjøpere som verdsetter brukervennelighet høyt.

Plottere

De tre AdvanSea GPS plotterne har innebygget GPS antenne. Den mest avanserte har også ekkolodd for fiske. Skjermstørrelsen er 5, eller 5,6 tommer. Den minste har en QVGA oppløsning (320 x 240 pixler), mens den største har en VGA oppløsning (640 x 480). Det tilsvarer oppløsningen på f.eks Raymarine E 80, noe som er meget bra for en så liten skjerm. Skjermen står i høydeformat, noe som er en fordel om man ikke skal dele opp skjermen i flere bilder, og liker å sette opp plotteren slik at den viser kursen opp.

    AdvanSea GPS bruker C-Map Max kart og har en SD kortleser. Produktene har en unik mulighet hvor du kan ta bilde av skjermen. Dette bildet arkiveres på SD kortet og kan brukes f.eks i loggboken.

    Plotterne har moderne MNEA 2000 interface.

Multi-instrumenter

AdvanSea har også små multiinstrumenter med en stor LCD skjerm. Instrumentet kan vise tall helt opp til 4,5 cm høyde. Skjermen gjør at instrumentet kan vise en rekke informasjoner på en gang. Du kan bruke sensorer fra Plastimo, eller andre produsenter via NMEA 0183 interface. AdvanSea lanserte også en vindmåler med analog display og propell for mastetoppen. Vindsensoren skal i følge AdvanSea være meget sensitiv og nøyaktig, selv i lite vind.

Norske priser er ikke klare. Navimo eier Plastimo som er å finne i en rekke båtutstyrsbutikker i Norge.