Raymarine med nye billigplottere
Plotterene har mange tilkoblingsmuligheter.
Høy oppløsning gjør plotteren egnet for visning av flere bilder samtidig.

Raymarine med nye billigplottere

Den amerikanske elektronikkprodusenten lanserer ny modeller i A-serien.

Publisert Sist oppdatert

A-serien er Raymarine enkleste plotterserie. De tre nye modellene er derimot ganske avanserte. De leveres med tre forskjelleige skjermstørrelser, men alle har samme oppløsning, VGA. Det er svært bra, spesielt for den minste som kun har 5 tommers skjerm. God oppløsning gjør bildet svært detaljrikt. Oppløsning på de nye billigmodellene er faktisk like høy som på Raymarine E80.

Den gamle A60 plotteren har 320 x 240 (QVGA) oppløsning mot de nyes 640 x 480 (VGA). Det beyr at de nye sjermene kan vise fire ganger mer informasjon på samme flate som de tidligere A-serie plotterne.

Tre modeller

Nyhetene heter A50, A57 og A70. Disse har henholdsvis 5 tommer, 5,7 tommer

Og 6,4 tomers skjerm. Modellene kommer med og uten ”Fishfinder” et avansert didgitalt ekkolodd som gjør at du kan se fiskestimer under båten.

Antennen er bygget inn i plotteren, og den blir levert med en brankett som gjør det enkelt å ta med plotteren hjem etter en tur på fjorden.

Mange muligheter

Plotteren er klar for AIS. Du kan også styre Raymarine SmartPilotX-series direkte fra plotteren. Videre kan du bruke avanserte Navionics Platinum kart med 3d visning. Skjermen kan deles opp i flere paneler, med muligheter for mye informasjon på en gang.

Skjermoppdateringen skal også være rask.

Lanseres i Sverige

Belemarine har ikke prisen klar på plotterne, men det har de i Sverige. Der blir plotteren lansert i disse dager. Plotterne kommer med kart for hele Europa ferdig installert. Den minste, A50D,  koster ca 12495:-, mellomste A57D, koster ca 15995:- og A70D, koster ca 1899,-

Modellene lanserer i disse dager i USA. Les mer her